Sa Vjetrom U Kosi I Komarcima Na Viziru... > Informacije o stranim zemljama

Grčka

(1/1)

LShawn:
Iako sam putovala sa kompanjonom, nije mi bilo svejedno proći sve te granice i provjere. A kamoli po mogućnosti naći mjesto za prenoćiti gdje ti je motor pred nosom, jer su nas apsolutno svi upozoravali da ćemo ostati ne samo bez motora već i bez gaća.
Zahebi ti moje sjede i živce, put je išao Zagreb-Zadar-Ancona-spavanje na brodu sa svježim povjetarcom, i stropom od zvjezda dok motor  pajki u utrobi broda 56 eura, ukoliko ste fine guze pa Vam spavanje na klupama predstavlja okretanje želudca jerbo se želite odmoriti u kabinama, cijena je dupla-Patras-Atena.
Svakako odlučujemo se za spavanje pod zvjezdama sa još nekolicinom ekipe, i spremamo 50 eura u pađe jer će nas tolko ispasti dva dana hotela.  :glasses9:
Ovo su cijene bez automobila/motora/trokolice kojom putujete ako putujete.
# From Deck to Airline Seating approx. €19 - 24 
# From Deck to 4-Berth inside approx. €55 - 83 
# From Deck to Double inside approx. €103 - 144
Ne pristaje se u Ateni, već u Patras koji je udaljen cca 3 sata ugodne vožnje. Ujedno ne i prebrze jer su vampiri na svakom uglu.
Ako krenete od predpostavke da vozite prema povjesnoj državi, civilizaciji, gradovima, onda Vas očekuje avantura. Ukoliko ne znate niti sami što želite, ali glavno da se vozi, pripremite se na nesnosne vrućine (6 mjesec, 07:00 AM temperatura vani je 36 C), stajanje na sporednim cestama radi prelaska, ovaca, koza, krava, ovaca, ovaca, ovaca.
U dobroj situaciji u movingu su preko ceste, ako ste pehist malo će te pričekati na cesti jerbo eto baš im u ovom trenutku paše sunčati se nasred ceste, i ne hebu živu silu.
Na benzinskim koje su odlično raspoređene po cesti možete skoro u svakoj naći od kondoma do suncokretovog  ulja, primaju apsolutno sve kartice (Amex, Diners, Visa, Master i još nekolicinu domaćih pošto ne prepoznah ništa od navedenih. Cijene goriva : Eurosuper 1,09 Eura, dok Dizlo 1,11 Eurića.
Ono što će se odmah zapaziti, a to je ljubaznost domaćina, gdje god dođete, ili prolazite. Računajte da možda 30% Grka zna engleski (u to se ubraja večina koja natuca ali se nekako uspijete sporazumjeti, pa ipak uspijete uvjeriti dotične da ipak želite samo popiti nešto hladno a ne ujedno i odplesati "Sirtaki" s njima)
Ono po ćemu su grci poznati, a u to se uvjerite kad ste tamo dva puta godišnje, da obožavaju izraz "Drinks, Sex and Rock n Roll" neobavezno tim redoslijedom.
Snalaženje po gradu nije teško, (GPS u kojem imate detaljnu Grčku uvelike pomaže jer je većina natpisa na GRČKOM??!! , a ono malo sitno ispod, koje možete pročitati samo i jedino ukoliko stanete metar ispred znaka, e to vam je oznaka koju barem prepoznajete ukoliko ju ne razumijete), trotrake ceste, dobre ceste, vode s jednog na drugi kraj grada kroz sam centar. Nemate problema naći mjesta za parking ili za popiti/pojest nešto. Uz glavnu ulicu  restoran, bar,kafić, pub, kladionice, fastfood, sve je jedno do drugog.
Cijene hm, kako se uzme, poneka su ne logične, i treba dobro pripaziti. No što se tiće cigareta i alkohola, cijene su tu negdje,ništa drastično..... ukoliko ne izađete u glavne klubove gdje se zrak plaća oko zgrade 10 eura a upad 30 eurića. Bez iti jedne konzumacije.
Promet u gradu nije odveć žustr i divlji tokom dana, jer su temperature previsoke, i svi se ko gušteri uljene, i povuku u hladovinu. Kao što je to i na slikama, pa tako i u gradu, kuće, vile, stambene kuće kako to oni zovu (dva-tri kata na svakom po jedan stan, sa podzemnom garažom) sve je u bijelom, krovove (crjepove) nemate, uglavnom so to ravne ploće, na kojima ćešto možete vidjeti bazen, ako ne pravi onda na napuhavanje.
Imate dvije opcije, spavati u hotelu blizu plaže, sunca,mora, ili drito u samom centru. Pošto su cijene i bile više nego zanimljive, ali ruku na srce, nalazite se u Ateni a ne na pustom otoku, cijene su za smještaj i opravdane, tko voli nek izvoli. Prvi put smo spavali u centru jer nas je palio pogled na Akropolu sa balkona, ali kad obiđete jednom, i imate buku grada po noći/danu pa se malo teže odmoriti.
Zato topli prijedlog, gas na južnu stranu grada na obali, prema Glyfadi. Pristupačne cijene, hoteli/moteli  nisu veliki pa se uklapaju među okolne kuće, vile, gdje vas i susjedi zovu na ručak, i na njihovu rakiju (jednom i nikada više), parking osiguran, a motori imaju posebno spremište gdje ga još možete i lokotom, zaključati, ukoliko želite nema posebne naplate.
Ukoliko se netko odlući za takav put prema dole, traži smještaj i pomoć bikera pri snalaženju po gradu i sl., slobodno se može obratiti na pm,  frendovi dole su uvijek raspoloženi za pomoći riderima ako ne tour de city onda svakako u ispijanju pive. Jer razlika je samostalno ko turist razgledavati i voziti okolo naokolo, a drugačije sa domaćinima--- tada se upoznaju prave čari!
Ukoliko je netko željan zabave u krugu u blizini grada je njigov poveći Grobnik oli ti "Megara Circuit".

Frend Yannis & Kostas na "Serres circuit"!


http://www.serrescircuit.gr/index.php?id=english

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju