Evo mali monolog nakon tjedan dana s novim ljubimcem..
Iskreno, nikad prije nisam vozio motor niti sam bio neto osobito za njih zainteresiran.
Sunčana nedjelja... Neki etaju pse, neki igraju nogomet, tenis, koarku, neki ispijaju desetu kavu, a neki jednostavno sjednu na motor i besciljno cruisaju. Ove zadnje nisam razumio nikako i nekako sam se uvijek podsmjehivao svoj toj besciljnosti. Moda sam upao u neku ivotnu krizu i nezadovoljstvo odlučio anulirati bjeanjem od stvarnosti jer svaka je kupnja motora na neki način i bjeanje od nečega... Kako god, bez obzira na razloge kupnje motora, sada mogu priznati zabludu i reći da zaista to besciljno cruisanje ispuni čovjeka. Ne mogu opisati osjećaj ali sada shvaćam sve te ljude koji u slobodno vrijeme preplave ceste i imaju onaj "boli me kurac za sve" izraz lica. Sad sam i ja jedan od njih i mogu reći da mi se to vraki sviđa.
to se tiče odabira motora, prije svega sam znao da elim customa, nisam sebe nikako vidio na nekoj nadrkanoj jurilici. To je bio početak. Cijene polovnih customa su nebesko visoke i nisam elio za razliku od tisuću, dvije eura riskirati s motorom od 20-tak tisuća kilometara pa sam se odlučio da će motor biti novi. Dakle, custom, novi.. Slijedilo je pregledavanje slika i izdvojila se Honda shadow spirit. Na neki način sam se odlučio već za nju i počeo raspitivati o kvaliteti. Svi su odgovori bili tipa "to ti je honda" i mogu reći da sam se odlučio za nju te nazvao salon u Rijeci i raspitao se za cijenu itd. Istog dana, sasvim slučajno, vidio sam Intrudera M 800 i bio mi je nekako svjeiji, drugačiji i općenito ljepi. Prije sam pregledavanjem slika vidio jedino VL 800 (klasičnu izvedenicu) od koje mi je honda puno ljepa pa sam suzuki preskočio. Nazvao sam Eurorent u Rijeci gdje su mi rekli da ga imaju u salonu, otiao ga vidjeti i to je bilo to. O samom motoru dosta sam saznao ovdje gdje ste me uvjerili da razlike u kvaliteti između suzukija i honde u principu nema. Mogao sam se u potpunosti orjentirati na izgled, a kako mi je intruder puno ljepi, odabir je postao jednostavan. Cijena nije imala neki previe bitan utjecaj iako je 8000 kuna dosta ali kako sam motor uzeo preko kredita ne bi bio neki problem plaćati ratu 200-tinjak kuna vie.
to se tiče dojmova u ovih tjedan dana i pređenih 800 km, o motoru mogu napisati sve samo pohvalno. Nisam previe mjerodavan jer mi je to prvi motor koji vozim ali dojmovi prijatelja koji su s motorima na ti već due vrijeme potvrđuju da nisam pogrijeio. Svi kau da je motor vozan za poluditi i da ga je vrlo teko uspoređivati s nekim drugim customom u toj klasi. Vjerojatno motor ima i neke mane koje ću postupno otkrivati ali i to ima neku svoju dra.
Na kraju, da jo samo pohvalim Eurorent u Rijeci i Ernu koja tamo ljaka. Nikad se nisam osjećao tako ugodno dok sam neto kupovao. Daleko su ispred svih salona u kojima sam bio. U Puli sam primjerice u Falconu potroio četiri puta vie novaca na auto, a sve je ostalo hladno i slubeno i nekako bez veze. Ne kaem da je to u konačnici loe i ima utjecaj na kvalitetu proizvoda ali osjećaj kada s nekim popriča, popije kavu, pa ti čak posudi rukavice jer nema smisla kupovati neke arene za customa potpuno kupi čovjeka i mogu reći da sam stekao potpuno povjerenje. Svaka im čast.