Sa Vjetrom U Kosi I Komarcima Na Viziru... > Tehnika, Dijelovi & Servisi

Tehnička pitanja i odgovori za maxi skutere by Lukas

(1/230) > >>

Lukas:
Evo otvorio sam malu temu ako nekom treba pomoć oko tehničkih pitanja, troubleshootinga ili sličnih tema oko problema ili nedoumica vezanih za skutere sa 4-taktnim agregatima. Pitajte a ako znam odgovore, pomažem i odgovaram :hello: :hello:

IvanGrozni:
bok..

čitao sam dosta tvojih postova i vidim da si vrlo upućen šta se tiče beverly-a.uglavnom ni ja nisam baš naivac jer motore vozim od 12god i sad sam se orjentirao na skutere,šta zbog posla šta zbog uštede..uglavnom iman jedan problem koji jednostavno nemogu riješiti.ja i prijatelj imamo beverly samo šta je njegov stariji godinu dana.moj ima godinu ipo i prijeđenih 8200 km..njegov i manje..i za razliku od njegovog koji radi savršeno kod moga se čuje lupkanje i klapanje remena pogotovo kad vozim do nedgi 40km/h i to ako tu brzinu držim konstantno..nema ubrzavanje i tome sl..tada se jako čuje klapanje, i kad krećem od 0..kad je vrijeme ladnije i motor ladan.u jutro npr. osim tog klapanja osjetim da mi volan lagano trese i cuje se nekakav zvuk u deklu motora kao neko odzvanjanje...bio sam više puta u servisu i rekli su mi da je to normalno jer da je remen dug i bla bla bla..nisam ja glup.razumin se ja u motore..pa sam ja njima rekao da ako je to normalno kao šta oni kažu zašto se onda to ne čuje na svim beverlijima....i uglavnom sa prijeđenih nekih blizu 8000km sam ih uspia upilat da mi promine remen. i to je donekle bilo dobro do nekih 200tinjak km kad se klapanje opet počelo čuti..lagano ali me je strah na temelju prijašnjeg iskustva da će se to opet počet pojavljivat sve više..pa bih te molio da ako ikako možda znaš u čemu bi mogao biti problem da mi javiš..bio bih ti više nego zahvalan..ja bi to sam rastavio i vidio u čemu je stvar ali je još pod garancijom par miseci..

Lukas:
To zveckanje ili klaparanje se javlja iz getribe zbog udaranja remena i rolica, pogotovo. Naime, oni klizači na variomatu dobiju malo zazora pa se počinje javljati taj zvuk. Ublaživač udaraca, onaj mali klizač između variatora i spojke se isto tako treba promjeniti. Taj zvuk je proklet i javlja se i kod mene baš samo kod kretanja i zaustavljanja tj. u onom trenutku kada se spojka odvoji od transmisije skutera.  Kada je Bev bio nov, to se nije dogadjalo tako da mislim isto tako da je i variator malo dobio sjedišta od rolica jer po njemu rolice kliže iako su one mekše i one su te koje se troše. variator isto tako dobije malo zazora na mjestima tamo gdje su rolice smještene i tada počnu klaparati kada se odvajaju od variatora ali to kratko traje.
Reći ću ti da to nije ništa opasno jer sam ja već nekoliko puta otvarao variomat da najdem razlog i jedino što će pomoći je da se promjene klizači variatora (3 komada plastike koja zajedno koštaju 10 kn) ito je to. Počitsiti malo variator i to je to. provjeriti taj klizač da nije ležaj otišao u njemu.
Mislim da se nečeš riješiti tog zvuka klaparanja u potpunosti ali češ ga utišati zasigurno jer ja jesam (ako govorimo o istom problemu).

IvanGrozni:
hvala na savijetu.... samo ja mislim da bi i oni u servisu to trebali znati..jer meni to lupkanje zvuka taka taka ne smeta toliko kad krenem,jer sam imao prilike se uvidjeti da je to kod većine beverlija normalno samo što je to puno tiše klapanje...više sitno zveckanje..ali me iskreno živcira kad vozim ustaljenom brzinom npr konstantno 40km/h to klapanje je bučno toliko da ga čak i čuju slučajni prolaznici..a znaš kako je u malom mistu svi se znaju pa krenu priče da mi je motor u defektu i onda je vrlo teško uvjeriti nekoga da je motor ok u slučaju da ga ideš prodati..a i ja sam takva osoba da jednostavno želim za svoje pare da sve radi kako treba..meni sve to izgleda da je njih u servisu više manje briga dok ti je motor pod garancijom..kada dojdem iman osječaj da sam im nešto ja skrivija...mišljenja sam da im ovaj problem prijavim kad mi je garancija istekla da bi ga riješili brzinom munje i masno naplatili..
nema druge nego provati po tvom savjetu pa ćemo vidjeti šta će biti..ja mislim da bi to moglo rješit problem..samo mi se neda ići u servis jer mi je muka kad ja nekom "serviseru" moram objašnjavat šta da radi, umisto da on to meni predloži....šteta šta mi je najbolji frend, a ujedno mehaničar i bajker slomija ruku prije misec dana...na svu sreću padom sa zidića a ne motora....pa ću pričekati par tjedana da ja i on to riješimo....jer ja baš i nisam opskrbljen potrebnim alatom

eh da vidio sam da si uzeo električni moment ključ..može info gdje i po kojoj cijeni..

hvala još jednom na nadajmo se spasonosnom savjetu

Lukas:
Moj je Einhell(ako sam dobro napisao), 18V Accu i  ide do 140Nm zateznog momenta. Cijena je bila oko 300,00kn u Pevecu, inače su po 900,00 pa do 3000,00 kn. Ovaj je sranje ali meni je dovoljan jer mi ne treba više. Za moje vlastito održavanje i tu i tamo kome još napraviti nešto, više nego dovoljno. Krajnji mometi se uvijek zatežu sa moment ključem. Ovo je samo da se ubrza procedura.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju