Autor Tema: Novosti u Harley Davidsonu za 2007  (Posjeta: 819 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beeblebrox

  • zagreb
  • Administrator
  • *****
  • Postova: 8.166
  • Karma: 50
  • Spol: Muški
  • SuperCow 1300
    • Timarhana
Novosti u Harley Davidsonu za 2007
« : Lipanj 19, 2007, 13:14:29 pm »

2007 godina je važna za Harley Davidson. Američka tvrtka prezentira nove agregate za Dyna, Softail i Touring obitelji: Twin Cam 96 i 96B, novo-konstruirane Big Twins-e sa 1584 ccm koji zamjenjuju prethodnike, Twin Cam 88 i 88B. U usporedbi s prethodnim modeilma, na pogonskom agregatu izmjenjeno je ili nadopunjeno preko 700 djelova.
Kod konstrukcijskih promjena, aktivni usisni i ispušni sustav prilagođeni su europskim normama ispušnih plinova, ali motor i dalje zadržava duboki V2 zvuk. Svi V-Twin modeli za 2007 izlaze sa proizvodne trake sa šest brzinskim Cruise-Drive mjenjačem koji se dobro pokazao na svim Dyna modelima iz 2006. Ručicu spojke mjenjača, zahvaljujući određenom sistemu, mnogo je lakše stiskati, a zahvaljujući šestoj brzini, okretni moment motora sada je pod savršenom kontrolom.
Obitelj Softail je dobila novog Chopper člana – FXSTC Sostail Custom, stražnja guma 200, Bobtail stražnji blatobran i naslon sa sjedalom „King & Queen“. Fat Boy je dobio nove, perforirane kotače sa stražnjom gumom 200, kao i mnogobrojne Custom etalje.
Novi VRSCX Night Rod Special, stiliziran u tamnim bojama produžava VRSC obitelj, a tu je i VRSCX posebna i ograničena serija sa Race dizajnom američkih VRSC Drag-Racing natjecanja.
Kako su svi modeli iznad 1200 ccm do sada bili opskrbljeni dirketno ubrizgavanim gorivom, sada su i motori manje zapremine dobili direktno ubrizgavanje. Riječ je o obitelji Sportstera. Također, znatno je smanjena i potrebna jačina pritiska na ručicu spojke.
Kao i svake godine, Harley Davidson predstavlja tri CVO (Custom Vehicle Operations) modela sa zapreminom od 1802 ccm: Screamin´ Eagle Road King, Screamin´ Eagle Ultra Classic Electra Glide i Screamin´ Eagle Softail Springer.
Novost je i u sigurnosnom sistemu, koji pokreće motor preko daljinskog upravljača bez ključa.
BMW = bauer motor werke