Savjet koji sam ja dobio: odmah nakon kupovine, odvezi Guzzija dobrom mehaničaru. Ako napravi tako, bit će sretan s tim motorom. Ti su motori, da se tako izrazim, tradicionalno rađeni, čak i ovi novi modeli. Davno su prola vremena kad je Guzzi izlazio s nekim revolucionarnim novostima ili izumima. Izrađeni su dosta traljavo, vidjet ćemo dal će se u budućnosti neto promijeniti. Mislim da bi upravo to trebao biti najveći zadatak novog vlasnika, modeli kakvi bili da bili, su imali svoju publiku koja je bila vjerna. Od Nevade, preko Californie pa do raznih V11 modela. Jedino potrebno osvjeenje je bio Griso, Breva je bila samo kratkotrajna senzacija na kojoj se ljudi sigurno neće zadravati pri kupovini idućeg motora. Ako i ostanu Guzzisti, vjerojatno će vozit Norge ili Grisa. Ili, nadam se, neki novi sport model koji bi nasljedio Scuru ili Daytonu.
Sami motor ima 100 sitnica koje nerviraju, bar je takvo moje osobno iskustvo. Ili loa montaa (ručice upravljača), nepodeenost (nemam čok od prvog dana) ili loa zavrna obrada (sklopovi altera na upravljaču, loa kvaliteta nekih gumenih dijelova). Najnovije, primijetio sam da mi je počela odpadati boja s rame i to na onim mjestima koji nisu blizu kotača da bi bili pjeskareni u vonji. kako sam zbog nekih drugih problema bio prisiljen odjaviti registraciju na godinu dana, odlučio sam ga u tom vremenu potpuno rastaviti, obojati ramu i pri kasnijoj montai prekontrolirati ba svaki sklop ili dio da to jednom bude dobar motor. I tako se vraćam na početak ovog mojeg pisanja i na onaj savjet koji sam spomenuo. Tako ispada da kupovina rabljenog Guzzija i nije tako loa opcija jer se već s tim borio netko drugi.
I sad: opet se vraćamo na onu priču o "dui". uz sve otrove za ivce koje sam nabrojao, osobno neznam ni jednog motoristu koji je popljuvao svoj bivi Guzzi, pa čak i ako je preao na neku drugu marku. A to se naročito odnosi na Nevadu. Mnogi koji su je imali su kasnije preli na neto drugo jer je istina da Guzzi nije jeftin motor, jedino je Nevada bila povoljna, a kod prelaska na neto jače ili veće, druge marke su imale bolji odnos ponude i cijene. I ja sam svog kupio uz puno sreće i u pravo vrijeme.