Pit Stop & Pole Position > Naked & RR & ST

Moto Guzzi Le Mans za 2013 godinu sa vodenim hladjenjem?

(1/1)

wulfy:
Poput BMV-a http://www.nolimitbikers.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=3287 i Moto Guci će morati da pređe na vodeno hlađene motore. Nime, da bi se zadovoljili sve strožije ekološke norme moraće se preći na novu tehnologiju (za Moto Guci) hlađenja agregata. Vazdušno, odnosno vazdušno-uljno hlađeni motore imaju širi temperaturni radni opseg, dok, vodeno hlađeni motori imaju daleko užu radni opseg i kako je lakše održavati radnu temperaturu, tako se u tom temperaturnom opsegu projektuju ostale komponente (katalizator, prije svega) te se mnogo lakše zadovoljavaju tražene norme.

Za proizvodnju tih novih agregata radi se nova fabrike (i dalje na obalama jezera Komo), te će se u toj fabrici u roku od tri godine pojaviti čitava gama modela sa novim agregatom. Time će, nakon tri godine, stara zgrada biti pretvorena u muzuj.

Jedan od prvih modela sa novim agregatom bi trebao biti sportski motocikl koji će ponijete slavno ime Le Mans.

Ostaje da vidimo koliko su ove najave tačne.

oldbiker:
Baš me zanima, jer je Le'mans toliko legendarno ime i motocikl, da je šteta da ode u zaborav. Inače LM 850 III je bio prvi sportski motor koji sam probao davne 1982. godine, tako da sam emotivno vezan za taj motocikl. Živi bili pa vidjeli ! :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :dontknow: :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju