Sa Vjetrom U Kosi I Komarcima Na Viziru... > Tehnika, Dijelovi & Servisi

Letjelica sa JET motorom

(1/4) > >>

sipa117:
Pozdrav svim čitateljima otvaram ovu temu koja će doživjeti uspjeh (ja se nadam) .
Kao što naslov govori Letjelica sa jet motorom . Želja je počela od gledanja filmova , letenje svemirom i skakanje padobranom .
Letjelicu koju bi ja napravio jet da već postoji tako nešta ali nije to to kad ti napraviš nešta svojom glavom i rukama tako da planiram napraviti makar 1 letjelicu u kojoj bi bio  pilot i upravljao s njom .
Sastavni dio letjelice : 4 djela ima - kabina koja se odvaja iz trupa letjelice, trup ,krila, rep
                       : 1 ili 2 motora JET ili sličan
Kabina: ima razlog zašto se odvaja a to je radi sigurnosti pilota  znači ako nešta pođe po zlu letjelica neće da reagira na kontrlolu ili se počela zapaljivati ili raspadati radi odrećenog problema pilot je u mogućnosti odvojiti trup i kabinu koja će kasnije se spuštati polagano s padobranom ili nečim drugim za usporavanje gravitacije pada.
Kabina bi izgledala naj lakše rečeno u obliku malo razduženog jajeta , u njoj bi se nalazila pravljačka ploča  te manji PC-i koji bi imao svrhu da bilježi sve što se radi u letjelici i izvan letjelice.
Trup: trup pi se treb graditi od cijevastih metalnih cijevi, a pokrviven sa limom kao u automobila (mislim ono ima puno slupanih auta pša bi se tu moglo uštediti),
krila i rep bi se isto od navedenog materijala naravno sastojati.
Što se tiče motora tu ima puno posla i raspravljanja a za komplet letjelice ima posla za 4 čovjeka .
Da navedem nešta važno ja sam tek počeo imam ideje i sad trenutačno vremena jer neradim . Zato tražim pomoć za ostvarenje svoga sna a to je da letim  :icon_thumright:

sipa117:
Evo našo sam nešta puno lakše za napraviti letjelica težine neznam sigurno 100 kila možda malo više sa nekim električnim motoro dostiže čak 220 km na sat baš zanimljivo sa vrijeme letenja 45 minuta hm to se može promjeniti  :icon_super:

Lolo:
Mogao bi te ja povezati sa jednim frendom koji je planirao prije skoro 30-ak godina napraviti bazu na Mjesecu, a kako pouzdano znam da još nije gotova (j..e ga prijevoz) ti bi mu mogao pomoći sa prijevozom potrebnog materijala za izgradnju iste, a on bi tebi za uzvrat mogao dati jedno mjesec dva korištenje apartmana u istoj.  J...te il' je jugo il' :icon_weed:

sipa117:
hehe dobar si pozdravi kolegu , gle svako ima svoje snove i svoje maštarije no stavr je  u tome što se danas sve može napraviti a i ukrast .

Too Slow:
Imam samo jedno pitanje za tebe...ustvari više njih  :icon_mrgreen:

1. Kolko dugo misliš ne radit? (zarađivat za kolko-tolko normalan život)
2. Kolko para misliš utrošiti na sve to?
3. Kakvo znanje/predznanje imaš o svemu tome?
4. Kak stojiš s planovima za potrebnu papirologiju?

Kad odgovoriš na sve to ide garnitura od još brijeg pitanja o kojima nisi sanjal niti u najluđim snovima  :icon_mrgreen:

Nebi htio da me se shvati krivo, al obično takve ideje dobivaju ljudi koji nemaju nikakve dodirne točke s onim kaj bi htjeli napravit jer eto...jubito je pun takvih 'samogradnja' filmića na kojima sve to izgleda jaaako '5 minuta' jednostavno. Kak od Lole frend radi bazu na mjesecu, tak i jedan od mojih frendova radi mlazni motor. Baci oko na Lukasovu temu ( http://www.motocikli.com/forum/index.php/topic,9930.0.html ) koja je samo orijentirana na motor....zaključak o tvom projektu izvedi sam. BTW...Lukas je zrakoplovni tehničar ( i to brutalno dobar ) koji se kuži u tematiku...al uostalom zakaj ti ja drobim tu....prvo 4 odgovora pa onda idemo dalje da ugrubo i otprilike vidiš kaj te sve čeka.  :icon_mrgreen:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju