+ Motocikli Forum » I Kada Spustimo Nogare... » Off-Topic Forum iliti Svaštara (Moderatori: Brzi, Too Slow)
|-+ Tema: Willie G. misli na mene
Username:
Password:
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!

Str: 1 [2] 3 4   Dolje
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. Topic Alati  
Pročitano Srpanj 02, 2009, 13:56:15 #15
James1100

Odg: Willie G. misli na mene

Trenutno najjači serijski kamion je Volvo - 660 ks. Dalje je Scania (620), Mercedes (610),
najbolji na snijegu je MAN - nebi vjerovao, ali švedski kamioni nisu bog zna kaj  dontknow

Ne volim ljude koji uzimaju drogu, posebno carinike.

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 14:08:34 #16
Hac

tko proizvodi DAF?znam da je negdje gore:Danska il Nizozemska il tak nešt
Pročitano Srpanj 02, 2009, 18:02:24 #17
James1100

tko proizvodi DAF?znam da je negdje gore:Danska il Nizozemska il tak nešt

Nizozemska. Sad su u vlasništvu Paccar grupe u koju spadaju i Peterbilt i Kenworth, i jedini su jaki američki proizvođač kamiona. Renault je kupio Mack, a kasnije je sve zajedno prodano Volvu koji je sada n.2 u svijetu. Volvo je od prije imao američki White, finski Sisu i nešto u Japanu.
Najjači je Mercedes sa vlastitim pogonima + američki Freightliner.
U principu, nezavisni su još samo Western Star u USA i Scania u Evropi.

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 18:05:26 #18
James1100

A pazi ovo: hot rod Scania   icon_super
« Zadnja izmjena: Srpanj 02, 2009, 18:16:05 James1100 »

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 18:19:19 #19
black&white

Čital sam nedavno, navodno Porsche(koji ima oko 30% vlasničkog udjela Volkswagena kupuje Scaniu s tim da je Scania već duže vrijeme u krizi i ak se ne varam Volkswagen već ima od prije oko 70% udjela Scanie!
Pročitano Srpanj 02, 2009, 18:34:44 #20
black&white

Ovo je kamiončina, iz filma Duel icon_super
Pročitano Srpanj 02, 2009, 19:45:50 #21
dex123

2James- a gdi se servisiraju kamioni recimo ovi evropskih proizvodjača- predpostavljam da kod nas nema servisa?-i ko popravlja kad kamion stane?-dal dolaze stručnjaci izvana il se šlepa negdje?
Pročitano Srpanj 02, 2009, 22:05:12 #22
James1100

ne želiš se u tome voziti... to je hardtail sa banana sicem  icon_mrgreen

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 22:17:09 #23
James1100

2James- a gdi se servisiraju kamioni recimo ovi evropskih proizvodjača- predpostavljam da kod nas nema servisa?-i ko popravlja kad kamion stane?-dal dolaze stručnjaci izvana il se šlepa negdje?

imamo servise, ovlaštene, neovlaštene, mobilna jamstva, sve moguće... samo je stvar koliko ima kvalitete, slična situacija kao s motorima. Nekad je najbolji servis imala Scania, ali sve je u stvari ovisilo o dvojici stručnjaka, ostali su bili monteri. Što znači, ako koji da otkaz, rapidno pada kvaliteta cijele firme.

Na cesti, stvar ovisi o kvaru, ali se forsira da vozač sam osposobi kamion ako je moguće i vrati ga doma pa ide u servis. Inače, dolazi se na popravak, ekipa iz firme ili servis.  Šlepanje je samo da se makne s ceste ili ako ode motor ili ako je bio sudar. Vani je to povijest - vozači samo voze, sve je umreženo, pa i kamioni. U upravi firme reagiraju na dojavu vozača i šalju servis. To je lančana reakcija: vozač - služba u firmi - servis koji inače održava kamione naziva najbliži servis u kraju gdje se kamion nalazi. Mobilno jamstvo. Čak postoje i modernije firme gdje su kamioni satelitski povezani i svi senzori su spojeni na sistem. U upravi očitavaju dijagnostiku kamiona i čak ga mogu ugasiti bez volje vozača. Zbog toga taj posao više nije fora, više nemaš ime, samo si broj i oznaka na monitoru.

Po mene su dolazili u Vercelli, 700 km od Zagreba kad mi je otpao kotač s prikolice  icon_mrgreen A jednom smo složili kuplung u Padovi na parkingu - getriba ima 600 kg  icon_mrgreen

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 22:24:40 #24
James1100

Ako Lucas bude htio raditi u servisu  icon_mrgreen

google master
Pročitano Srpanj 02, 2009, 22:31:43 #25
black&white

to je hardtail sa banana sicem  icon_mrgreen
Heh...a kaj ceš bolje...gle, čak i ulje curi icon_super icon_mrgreen
Pročitano Srpanj 03, 2009, 11:33:49 #26
wulfy

Ja sam vozio ,,italijane'' ili ti IVECO, pa evo i njihova perijanica

Pročitano Srpanj 03, 2009, 11:34:26 #27
Hac

Ovog se splašiš kad ga vidiš!!!isto ko i onog iz Mad Maxa llllol

Čak sam i ja doživio kvar,išao s frendom u Rijeku u rafineriju(ima Scaniju).natovarili punu cisternu goriva i pukla nam guma na prikolici...i možeš se hebati,usred noći,nigdje nikoga i bez rezervnog kotača...
Pročitano Srpanj 03, 2009, 11:39:41 #28
wulfy

Ipak, medju tegljačima fascinirao me je ipak Magnum (sve generacije). Evo je nova generacija

Iznad ovoga, kažu da ima Magnum Vega (doduše sada na crtežima, ali ako se sjetimo istorijata Magnuma moguće vrlo brzo i u seriji)

Pročitano Srpanj 03, 2009, 11:53:22 #29
wulfy

i još jedna fascinacija, i to australijskim tegljačima, jer ipak oni vuku najviše tereta kroz australijska prostranstva ...

Str: 1 [2] 3 4   Gore

Skoči na:  

Stranica je generirana za 0.367 sekundi uz 22 upita.