Autor Tema: koji je ovo motor  (Posjeta: 9922 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laci-luc

  • Bistra
  • Interceptor
  • ***
  • Postova: 647
  • Karma: 33
  • Spol: Muški
  • daj Bože
    • www.simek.hr
koji je ovo motor
« : Veljača 16, 2009, 11:01:57 am »
Navek tam, de vine srcu radost daje

Offline James1100

  • Zapreššić
  • Administrator
  • *****
  • Postova: 4.839
  • Karma: 302
  • Spol: Muški
  • mečku... opet
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #1 : Veljača 16, 2009, 11:10:41 am »
Suzuki LS 650 Savage. Radio se do 2000-te. 27 ks.

Imao sam ga, jako dobar motor, ali precijenjen kod nas u oglasnicima. Ovaj na slici ima aftermarket volan.
google master



Offline Laci-luc

  • Bistra
  • Interceptor
  • ***
  • Postova: 647
  • Karma: 33
  • Spol: Muški
  • daj Bože
    • www.simek.hr
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #2 : Veljača 16, 2009, 11:19:23 am »
Hvala James

pa ti si k enciklopedija o motorima

kad smo kod precjenjenosti čini mi se da se jako puno traži i Kawasaki en 500
Navek tam, de vine srcu radost daje

Offline toldi

  • Zagreb
  • Old School
  • ****
  • Postova: 903
  • Karma: 19
  • Spol: Muški
  • Aprilia Pegaso
    • Vanishing-Points
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #3 : Veljača 16, 2009, 12:08:44 pm »
Općenito se za sve te krave previše traži u oglasnicima... Neznam di je logika da se za 10 godina star motor očekuje 5 tisuća a novi košta 7.5 ??
http://WWW.VANISHING-POINTS.COM


Ride long and prosper!

Offline Laci-luc

  • Bistra
  • Interceptor
  • ***
  • Postova: 647
  • Karma: 33
  • Spol: Muški
  • daj Bože
    • www.simek.hr
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #4 : Veljača 16, 2009, 12:21:56 pm »
Općenito se za sve te krave previše traži u oglasnicima... Neznam di je logika da se za 10 godina star motor očekuje 5 tisuća a novi košta 7.5 ??

sam sam jednog vidil u oglasniku kawasakija en 500 2004g. i traži za njega 40000kn ili 5500eurov

je da je star sam 5.  al nebi smjel biti više od 30000kn


Navek tam, de vine srcu radost daje

Offline black&white

  • MMP
  • *****
  • Postova: 1.700
  • Karma: 136
  • Spol: Muški
  • marauder
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #5 : Veljača 16, 2009, 21:38:32 pm »
Općenito se za sve te krave previše traži u oglasnicima... Neznam di je logika da se za 10 godina star motor očekuje 5 tisuća a novi košta 7.5 ??
Istina, ma nema tu zdrave pameti..i ono kaj je najbolje kupuje se i po takvim cijenama

Offline Brzi

  • Zagreb-Gajnice
  • Moderatori
  • *****
  • Postova: 2.110
  • Karma: 94
  • Spol: Muški
  • Kawasaki ZR-7
    • moje galerije
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #6 : Veljača 16, 2009, 22:46:47 pm »
sam sam jednog vidil u oglasniku kawasakija en 500 2004g. i traži za njega 40000kn ili 5500eurov

je da je star sam 5.  al nebi smjel biti više od 30000kn


   Pa mislim da nije puno više koštao ni kao novi u dučanu  :icon_scratch:

   Inače ako gledaš za sebe dobro promisli prije odluke jer ja sam LTD-a 450 (prethodnik EN500) prodao najviše zato kaj mi je bio fizički premali i prekratak pa sam se začas cijeli ukočio ne njemu.
Kad pomisliš da nikome na svijetu nije stalo do tebe ..... pokušaj da ne platiš jednu ratu kredita

Offline Warg

  • Cigangrad
  • Moderatori
  • *****
  • Postova: 783
  • Karma: 61
  • Spol: Muški
  • kawasassi zr7
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #7 : Veljača 17, 2009, 08:11:38 am »
   Pa mislim da nije puno više koštao ni kao novi u dučanu  :icon_scratch:

   Inače ako gledaš za sebe dobro promisli prije odluke jer ja sam LTD-a 450 (prethodnik EN500) prodao najviše zato kaj mi je bio fizički premali i prekratak pa sam se začas cijeli ukočio ne njemu.

EN 500,kad je bio nov je koštao 6200 eurića,a sad 5 godina,a i više star nije puno izgubio na cijeni :icon_scratch:
To se zove pametna investicija,ko da si investira u nekretninu :icon_mrgreen:
Tamo gdje se vlada, tu postoje mase; a gdje su mase, tu postoji potreba za robovanjem. Gdje ima robovanja, individue su malobrojne, i one imaju protiv sebe instinkt i savjest stada
Friedrich Nietzsche

Offline toldi

  • Zagreb
  • Old School
  • ****
  • Postova: 903
  • Karma: 19
  • Spol: Muški
  • Aprilia Pegaso
    • Vanishing-Points
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #8 : Veljača 17, 2009, 09:01:28 am »
Plus porez i servis i više nego u dućanu, kaj god... Vesla sam ko mali sisao.
http://WWW.VANISHING-POINTS.COM


Ride long and prosper!

Offline Vladek

  • Zagreb
  • Vizir
  • **
  • Postova: 213
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • HD XL 1200 X Sportster 48
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #9 : Veljača 17, 2009, 17:40:00 pm »
sam sam jednog vidil u oglasniku kawasakija en 500 2004g. i traži za njega 40000kn ili 5500eurov

je da je star sam 5.  al nebi smjel biti više od 30000kn




Zadnja cijena Kawe en500 u salonu je bila 45000kn.

Offline Brzi

  • Zagreb-Gajnice
  • Moderatori
  • *****
  • Postova: 2.110
  • Karma: 94
  • Spol: Muški
  • Kawasaki ZR-7
    • moje galerije
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #10 : Veljača 17, 2009, 21:26:46 pm »
Zadnja cijena Kawe en500 u salonu je bila 45000kn.

  E tak neka cifra se vrtila i po mojoj glavi ali nisam bio siguran pa nisam htjeo nit spominjat.

  Inače nisam baš pratio oglasnike, ali mislim da bi se za 40 000 mogao dobit i VN800 ili nešta slično
Kad pomisliš da nikome na svijetu nije stalo do tebe ..... pokušaj da ne platiš jednu ratu kredita

Offline Laci-luc

  • Bistra
  • Interceptor
  • ***
  • Postova: 647
  • Karma: 33
  • Spol: Muški
  • daj Bože
    • www.simek.hr
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #11 : Veljača 17, 2009, 21:35:49 pm »
To je tak kad se kod nas uvoze kategorije 250ccm a zatim tek 750 
što je rti puta jači motor i tri puta skuplji.

samo da neko počne oper uvozit kategoriju od 500ccm ili 400 kak ima Japan za svoje tržište
svo ovi iz oglasa bi bili ispod 20000kn

 jebem ti ja ovakvu konkurenciju i ponudu kakvu mi imamo
Navek tam, de vine srcu radost daje

Offline Brzi

  • Zagreb-Gajnice
  • Moderatori
  • *****
  • Postova: 2.110
  • Karma: 94
  • Spol: Muški
  • Kawasaki ZR-7
    • moje galerije
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #12 : Veljača 17, 2009, 21:46:10 pm »
  A gle zato sam ja odustao od custom motora jer je npr. EN500 za dobrih 20-30% skuplji od ER-5 s kojim dijeli istu mašinu i večinu mehaničkih sklopova  :dontknow:

  Ako si baš "zapeo" za custom od 500 ccm onda si u gabuli, inače pomenuti ER-5 je dosta rasprostranjen pa se da za solidne nać novčiće a ja sam dosta zagledao i Hondu CB500 koja je meni osobno najbolja u toj klasi (ali i najrjeđa i najskuplja kod nas), i Suzuki GS500, a ako nemaš ništa protiv endura imaš i KLE 500.
 
Kad pomisliš da nikome na svijetu nije stalo do tebe ..... pokušaj da ne platiš jednu ratu kredita

Offline Laci-luc

  • Bistra
  • Interceptor
  • ***
  • Postova: 647
  • Karma: 33
  • Spol: Muški
  • daj Bože
    • www.simek.hr
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #13 : Veljača 17, 2009, 22:31:46 pm »
  A gle zato sam ja odustao od custom motora jer je npr. EN500 za dobrih 20-30% skuplji od ER-5 s kojim dijeli istu mašinu i večinu mehaničkih sklopova  :dontknow:

  Ako si baš "zapeo" za custom od 500 ccm onda si u gabuli, inače pomenuti ER-5 je dosta rasprostranjen pa se da za solidne nać novčiće a ja sam dosta zagledao i Hondu CB500 koja je meni osobno najbolja u toj klasi (ali i najrjeđa i najskuplja kod nas), i Suzuki GS500, a ako nemaš ništa protiv endura imaš i KLE 500.
 

A gle
Dobro znaš, a i večinaovde  zna za kaj sam ja zepel, la su apetiti veči od mogučnosti   :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
Navek tam, de vine srcu radost daje

Offline genesis051

  • Komarac
  • *
  • Postova: 11
  • Karma: 1
Odg: koji je ovo motor
« Odgovori #14 : Ožujak 01, 2009, 19:29:33 pm »
Hehe... ukusi su različiti... zato su i različiti motori... To je istina, NEMA uopće ponude između 250 (i to - govorim za cruisere - osim kineza, korejanaca i tajvanaca- samo Honda ima 125-icu, i to cijenu, za 2 kineza kupit, od 250 ccm, imao je Suzuki 250-icu, ne znam je li još u ponudi, i "mali" Kawasaki 125 ), i 650 (Dragstarica)...
Prije je sama Yamaha imala ponudu za svačiji džep, Virago-family u 5 veličina... čak je i postojao i jedan talijan, Moto-Morini Excalibur 350... atraktivan motorčić... A i da ne govorimo, da se i postojeći modeli pretvaraju u mamute... više nije cruiser, ako nema bar "litru" kubikaže... to je O.K. neka... ali daj(te) i sitnoj raji da uživa (a i npr. za "prvi" motor, kad netko tek počinje)...
Troškovi države (osiguranje, registracija, trošarine) su kudikamo jeftiniji za modele (npr.) do 500 ccm... A to su već (500 ccm) krasni motori, čak i za cruisera/choppera...
Ma... k'o da sam rek'o nešto novo...  :icon_rolleyes: :icon_scratch:
o gradu koristim mlinac 50 ccm, Nisam iĹĄao na meeting-e (za koje doma nisam imao razumijevanja), ali djeca su poodrasla i cesta me sve glasnije zove...
Zavisno od "faq-a", popravit ĂŚu ovaj profil naknadno...