+ Motocikli Forum » Sa Vjetrom U Kosi I Komarcima Na Viziru... » Glavni Forum (Moderatori: Lolo, Warg)
|-+ Tema: Kako pasti?
Username:
Password:
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!

Str: 1 2 3 4 [5]   Dolje
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. Topic Alati  
Pročitano Prosinac 29, 2008, 18:09:56 #60
plavi15

Odg: Kako pasti?

Hm dobra tema. Iako sam što se vlikih motora tiče veliki početnik, što se tiče padanja imam iskusta i to dosta. Kao klinac naučio sam da prije nego bilo što napraviš promisli dva puta prije nego se upustiš u pustolovinu. Padao sam s bicikla ( potres mozga, nesvjestica, otišla koža s pola strane lica itd. ) izvodili smo svakojake vratolomije. Zato mi je kasnije to uvelike pomoglo da izbjegnem nekoliko padova s motora. S motora sam pao samo jednom kad smo izvodili vratolomije i "kolege" kao iz šale postavili mi prepreku iza zavoja za koju nisam znao pa je bio salto, leđima po asvaltu, a motor pokraj mene i deri kožu s guzice i leđa i boju s motora. Mislim da je najbitnije što racionalnije procijeniti svoje sposobnosti i osobine vozila kojim upravljamo te voziti ispod tih procjena kako bi imali vremena regirati. Što se tiče iznenadnih situacija tu se neda ništa posebno reći jer je svaka za sebe, te po meni je najbolja opcija ostati što je moguće više priseban i brzo misliti i regirati ovisno o situaciji da nastane što manja šteta. U 14 godina koliko imam vozačku imam oko 900 000 km otprilike i imao sam jedan pad s motora i jedan manji udes s autom ( ogreban blatobran i razbijen far ).
Mislim da bi bilo više nesreća da se nisam držao ( vozi prema osobnim mogućnostima i 5 puta više pazi na ostale oko sebe, jer uvijek te netko iznenadi ). Evo da ne filozofiram to je moje životno iskustvo.
Pročitano Oľujak 23, 2009, 10:56:53 #61
bella

jedino što sam ja naučio od svog pada je da ću drugi put zatvorit oči jer je izgledalo gore nego što je zapravo bilo!  llllol  Rjok

;) hahaha... zatvori oci, opusti misice.. manje ce bolit ;)
Pročitano Oľujak 23, 2009, 15:26:22 #62
koma

na motoru nema veze - opusti mišiće, il s vazeljinom ili bez vazeljina

kad dođe do "upri u me;  k'o životinja" ništa ne pomaže..  motocikli007

grč. - κῶμα
Pročitano Oľujak 27, 2009, 21:33:11 #63
Ra

Evo malo da vas okuražim  icon_fU , kako obuku za tu problematiku rješavaju mlade japanke  u japanskol policijskoj akademiji  icon_redface(valjda):
<div><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/Upm8MTtnmfk&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" width="425px" height="344px" wmode="transparent" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="never" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" autoplay="false" autostart="false" /><noembed><a href="http://www.youtube.com/v/Upm8MTtnmfk&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Upm8MTtnmfk&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

p.s.Ako vam ne otvori, kliknite dva puta za direktno otvaranje Youtube kanala.

I sreća kad se nasmješi pokazuje zube
Pročitano Studeni 21, 2009, 18:40:13 #64
RE Croatia

Pa tko želi pasti? Ne možeš se pripremiti na pad. Nije to judo ni karate. Dosta sam puta pao sa motora. Letio preko njega. Zajedno sa njim izljetao sa ceste u grabu, šumu... A ozljedio sam se samo jednom kad mi je oduzeta prednost. Nekako sam uvijek imao predosjećaj da sam u kriznoj situaciji i da bi mogao pasti, uvijek sam pred pad dolazio do ruba stabilnosti. Što si iskusniji to prije skužiš da češ pasti, ali do posljednjeg daha pokušavaš izžonglirati da ipak ne padneš. Kod posljedica u padovima dosta može pomoći žongliranje sa motorom iz zabave. Jer dok se igraš s njim u relativno kontroliranim uvjetima ga dovedeš do ruba pada a i ako padneš pustit češ ga da te ne ozljedi. Tako možeš pripremiti sebe da je moguće da češ pasti i pripremiš se psihički da ne spašavaš motor nego sebe. Jer lim i šipke je lakše popraviti, zavariti ili promjeniti novima ali izgubljenu ruku ili nogu mnogo teže.  Pokazalo se dobro držati se za motor što duže. I pokušati biti na njemu sve dok se ne izvrne na neku stranu. A kad se ide izvrnuti najbolje je odbaciti se od njega, ako je moguće. 2 puta sam se trudio vratiti svoje motore na putanje a kad sam ih išao odgurnuti od sebe oba puta su pali na mene. Par puta sam letio zrakom preko motora i u tim trenucima nisam mislio na motor nego na ono što sam naučio na karateu i gledao sam pasti na zemlju na što bezbolniji način.
Pročitano Veljača 09, 2010, 02:39:57 #65
Piva

Pa tko želi pasti?

Svizac...

Hvala svima na komentarima,drago mi je da ste se tak raspisali,tema je očito bila interesantna.

Fuel!    Fire!    Desire!

The past is history, the future's mystery, the present is a gift...
 Str: 1 2 3 4 [5]   Gore

Skoči na:  

Stranica je generirana za 0.328 sekundi uz 21 upita.