...na brodu je bilo super. Na gornjoj palubi je solarijum, vise kao neka vrsta terase, zatvorena
s 3 strane i natkrivena. Cak imaju i grijalice na stropu. Nasao sam slobodnu lezaljku, izvalio
vrecu za spavanje, nesto sira i kobasice, i smjestio se za slijedece 3 noci. Pogled je
fantastican (unazad), drustvo super. Upoznao sam puno interesantnih ljudi, od kojih mi par
padaju na pamet. Loraine je studentica geologije,studira eroziju tla i putuje od jednog do
drugog zemaljskog pola. Tamo u divljini buse rupe u ledu i proucavaju efekte globalnog
zagrijavanja na nivoe vode na svijetu....

Jerry je bio vise na mojoj valnoj duljini. Upoznali smo se pod palubom kad sam mu pomogao
privezat njegov KLR jer nije imao konopa/gurtni. Tip izgleda kao Hell's Angel s bradom i
koznjakom, a zapravo je svecenik iz Arizone. Kaze da mu je zena umrla prije 10 mjeseci i odonda
ga muci nekakva depresija. Natovario je stvari na motor i put pod noge. Inace se bavi
preprodajom imovine, trenutno ide za Idaho da kupi nekakav mali gradic.

Jednom dnevno klopam u kuhinji, hrana je dobra, cijene u normali, i svaki dan imaju nekakav
specijal za rucak/veceru s popustom. Prije nego podjem spavat, momak s broda mi kaze da ce nocas
bit veselo, prolazimo kroz Wrangellov tjesnac (100 m sirine, 8 m dubine), a brod je 15m popreko i
gazi 6 m. U 3 ujutro se dizem da to vidim. Naprijed na samom rubu stoje dva mornara sa zvonom
i gledaju ispred u vodu da ne naleti kakva stijena ili stogod. Cijeli prolaz je obiljezen
plovcima.

U jednom trenutku, brod se okrece, i pocinje vrtit u krug. Nekih 10 minuta kasnije, kapetan
objasnjava da nam u susret dolazi teglenica, i buduci da nema mjesta da se mimoidjemo, moramo
cekat dok prodje prije nego mozemo dalje....

Ostatak puta prolazi bez vecih dogadjaja. Lagano se vracam u ritam dana/noci, sto blize
prilazimo Vancouveru, raspored svijetla i mraka se normalizira. Zadnji dan/dva planiram
rutu od Bellinghama pa na dalje. Zadnju vece, Jerry, Bryan, Arnold i ja obiljezavamo nase
putovanje s nekoliko rundi u kafe baru i onda svi na spavanac....
..........