Autor Tema: S&S X-Wedge  (Posjeta: 1325 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline James1100

  • Zapreššić
  • Administrator
  • *****
  • Postova: 4.839
  • Karma: 302
  • Spol: Muški
  • mečku... opet
S&S X-Wedge
« : Svibanj 01, 2007, 17:55:15 pm »
Najpoznatiji aftermarket proizvođač za Harley Davidson ima novi proizvod, agregat nazvan X-Wedge. Kako su i u USA norme za zagađenje i buku također sve strože, uskoro postojeće agregate više neće biti moguće tome prilagoditi.
4 godine rada na novom projektu, po mojoj ocjeni bilo je vrlo uspješno. Agregat i dalje ima prepoznatljivi V oblik, i dalje je mjenjač poseban sklop motocikla, i dalje ima suhi karter. Zvuk je također prepoznatljiv, Harleyev, iako radi malo više "tekuće". Mislim da je ovo bolji spoj tradicije (toliko važne za HD) i modernog, od Porscheovog projekta za model V Rod i uvjeren sam da su u Harleyu imali boljeg partnera u susjedstvu za izradu novog agregata nego su to bili Nijemci. Ovaj stroj je mnogo više "američki". Toliko o teoriji. kakav je novi agregat, znat će se kad se pojave prva iskustva korisnika po forumima i ostalome gdje se može čuti njihovo mišljenje, koje je jedino važno.Osnovne pojedinosti:

- V2 - 56 stupnjeva
- 3 bregaste osovine u bloku pogonjene zupčastim remenom (zbog manje buke)
- 3 ventila po cilindru - 1 usis, 2 ispuh
- elektronsko ubrizgavanje - linija usisa (brizgaljka goriva i usisni ventil) postavljena okomito na liniju ispuha u (ispušne ventile). Te dvije zamišljene osi čine slovo X i tako je nastalo ime agregata.
- buka manja 5db od tradicionalnog agregata S&S 117cui u rasponu 2000-5000 okretaja
- novi agregat neće odgovarati u postojeće okvire na tržištu i na njega neće odgovarati postojeći modeli auspuha (ako sam dobro shvatio tekst na talijanskom :icon_redface:). Kompatibilan je s postojećim prijenosima i na njega će odgovarati ostali postojeći aftermarket proizvodi
- ponuda zapremine je od 110 do 139 cui (1800 - 2300 ccm)

Naravno, kako to već kod Amera ide, u projekt su od početka uključeni i neki poznati prerađivači HD motocikala, kao što je Arlen Ness
http://www.x-wedge.com/index.htm

« Zadnja izmjena: Svibanj 01, 2007, 23:23:26 pm James1100 »
google master