Zaboravljate jednu stvar vrlo specifičnu za cruiser/choper motore. Niti jedan drugi tip motora nema na sebi toliko mnogo opreme kao oni, pa cijela jedna industrija radi za tu vrstu klijentele. I mogu vam reći da sam vrlo malo "golih" motora vidio, čak i u naoj siromanoj zemlji.
Npr. uzmite nekoliko naprosto uobičajenih stvari za te motore (windshield, dodatne lampe, crash-baro, bisage, naslon za suvozača, drugi retrovizori, ručke, oslonci za noge...i nabrojite koliko to kota za jedan motor i vidjeti ćete to znači puno dodatne opreme na motoru. Naravno ako se palite na to. Ako Vam sve to ne znači nita, sve OK. Ali takvih je vrlo malo, vjerujte mi.
Uostalom pitajte Chokea koliko vrijedi dodatna oprema na njegovom Dragstaru, samo ona koja je bila na njemo u trenutku kupnje. Vie od 35 000 kuna!!!. Je to original Yamaha oprema i jako dobra i skupa, ali je na motoru, znači dio njega!
Ne vrijedi rabljena oprema kao nova, i to stoji, s vremenom se amortizirala cijena, ali ipak vrijedi. I svim kupcima motora je drago ako je ona na motoru. E pa ako im je drago, red bi bio da ju malo i plate, jer ju sigurno plate manje nego novu.
I to je jedan od razloga zato taj tip motora toliko dri cijenu. A osim toga izgled tih motora se desetljećima ne mjenja, i nitko vam neće reći kada vidi va motor: a fuj te bilo, ima model iz 04, 02ili čak iz 98 godine. Puno ljudi uopće neće shvatiti koliko je va motor star. A ako ima malo dorade, to je naprosto nemoguće.
E sada me ba interesira tko to ne bi znao da vozite npr GPZ 900, da je to upravo GPZ 900 i da moe imati najmanje 18-20 godina.
Pa čim je neki R model K4 ili K5, to je već "puiona", jer nije K6.
Uzmite zato jedan dobro očuvan model cruisera iz recimo 2001. s dosta dodatne opreme, skinite toj opremi cijenu 50% i usporediti tu cijenu s cijenom novog motora s tom opremom, ali novom naravno, pa ćete vidjeti da nije ba razlike 1500-2000 eura.
Pa nisu rabljeni motori ba tako loa stvar, jer da jesu, zar ne bi svi mi vozili nove i samo nove motore. A ne vozimo, znate i sami!
Oni su jeftiniji od novih i to je njihova glavna prednost!