Autor Tema: Komentar anketiranja o moto-servisima u 2009.g.  (Posjeta: 2683 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline James1100

  • Zapreššić
  • Administrator
  • *****
  • Postova: 4.839
  • Karma: 302
  • Spol: Muški
  • mečku... opet
Komentar anketiranja o moto-servisima u 2009.g.
« : Veljača 02, 2010, 23:06:33 pm »
Gotova je i druga polovica posla u anketiranju korisnika  raznih usluga u moto svijetu. Na kraju, stječe se dojam da hrvatski motoristi više vole svoje servisere nego dobavljače dijelova i opreme, barem po ocjenama. Naravno,  za ovo postoje i realna objašnjenja, barem po mom skromnom mišljenju:
1. u razdoblju prije trenutne krize, vladalo je (kratko) zlatno doba povoljnijih kredita koje je bilo i lakše dobiti. Time se prosjek starosti motocikala u Hrvatskoj  sasvim lijepo popravio, tako da su serviseri ipak više odrađivali radove na redovnom održavanju vozila, a manje na kompliciranijim popravcima. Ovo naglašavam zato što pretpostavljam da su se i u servisima trošile manje svote novaca nego pro nabavi opreme ili guma.
2. razlika je od trgovaca, što svaki klijent sebi pronalazi servisera kojem poklanja svoje povjerenje na duži rok. Ukoliko nije zadovoljan uslugom, traži drugi servis kod kojeg također želi ostati stalna stranka. Logično je da su onda i ocjene prosječno više.
Sada će se možda učiniti da anketiranje i nije bilo potrebno, ali ipak smatram da nije bez smisla. Broj ovakvih uslužnih djelatnosti je jedno vrijeme rastao, vjerojatno će i opet sa povoljnijom situacijom u budućnosti, pa je ipak pametno što prije saznati za lošeg majstora i izbjeći probleme prije nego se pojave. Da nisam jedini koji ima ovo mišljenje, potvrđuje i veliki broj posjeta na ovoj temi.

Još je jedna razlika od anketiranja trgovina. Servisiranje je redovita stvar koju obavlja vlasnik motocikla, i on to obično čini u mjestu svojeg  stanovanja, ili što bliže. Dok su za opremu, mnogi spremni potegnuti i na put, samo da bi mogli nabaviti željenu stvar za koju misle da bi za njih bila najbolja. Zbog ovog sada navedenog, mislim da nije moguće proglasiti najbolji servis u Hrvatskoj, bez obzira na anketu, jer jednostavno nitko neće voziti 200 ili 500 km, samo da bi podesio rad agregata na svom motoru.

Sve ocjene korisnika za navedene servise je moguće vidjeti u svakoj pojedinoj temi, ali bih ipak naglasio da su najveći prosjek ocjena imala dva servisa:  MMS Požega i Moto Servis Jakopec, Samobor. Na tome čestitke i preporuka od moderatorske ekipe portala "www.motocikli.com."
google master