Policija uvodi motore presretače
Beeblebrox   
Izvori Jutarnji list 

 KAKO se na hrvatskim (auto)cestama i dalje vozi daleko preko ograničenja, policija je odlučila uvesti nove mjere. Od listopada će one s "teąkom" nogom na gasu zaustavljati policajci na sportskim Hondama, a sve ideje o bijegu time će pasti u vodu, budući da dotične Honde mogu postići brzinu od gotovo 300 km/h.

Policija je do sada kupila dvije Honde CBR 1000 RR, koja do "stotke" ubrzava za 2,5 sekundi i dostiľe brzinu od čak 297 km/h, a automobil s takvim performansma za sada joą ne postoji.

Kako javlja Jutarnji list, motocikli će imati ugrađene kamere i uređaje za mjerenje brzine, koji će biti "baľdareni" za mjerenje brzina do 300 km/h.

Sigurno je da će policija s takvim motociklima, a kupiti će ih ukupno pet, moći zaustaviti i najbrľe vozače, odnosno druge motocikliste.

Policija je do sada koristila BMW-ove i Enduro modele, a ovo će biti prvi supersportski modeli. Prvi presretači na cestu će već sljedećeg mjeseca, a u sljedećih ąest mjeseci očekuje se da svih pet ući u upotrebu.

Kamere koje će se montirati na "CBR-ke" koątati će oko 50.000 kuna, a moći će snimati i one koji prolaze kroz crveno svjetlo, te nepropisno pretječu.

Cijena jednog takvog motocikla iznosi oko 100.000 kuna.

izvor Jutarnji list

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi