Slim fab
James1100   
Ja sam ponosni Amerikanac koji podrava ivotni stil radnike klase. ivim od obrade elika, a moja specijalnost je elik na kotaima, koji potujem i uvaavam. ivim u Redlandsu, California i radim u svojoj radionici kod kue.


 
Ovo je opis iz profila autora bloga Slims fabrikation, ili skraeno:  Slimfab, po rijeima samog autora. Izbacimo ovaj dio o njegovoj nacionalnosti i zamijenimo ga onom koja nam odgovara, hrvatskom recimo, i moemo rei da je to opis ovjeka s kakvim bih ja volio razgovarati o strojevima i preradama. Nisam bez veze naglasio to o izmjeni lokacije radi se o majstoru kakvih ima i kod nas, skoro u svakom kvartu, jedan je i meni odradio neke stvarice (jer sam papak za varenje). ovjek na iji sam blog naletio je isti opis onoga to forsiram od poetka mojeg sudjelovanja na forumima, pisanjem nekih lanaka i naposljetku, na ovom blogu: neto znanja (iako se ovdje radi o strunjaku), velike ljubavi prema onom to se radi i mnogo mateg. Za razliku od nekih drugih likova iji rad cijenim, ali ne toliko karakter, ovdje se radi o majstoru kojem pisanje i fotografije ne slue reklamiranju i nalaenju dodatnog posla koji e skupo naplatiti, nego jednostavno o tome da lik toliko uiva u svemu tome da to mora podijeliti sa publikom. On jednostavno prati dogaaje iz svoje radionice s vremena na vrijeme, kad se dogodi neto zanimljivo ili njemu lijepo. Kako sam to sve saznao/zakljuio? Jednostavno! ovjek nije stavio svoje ime, blage veze nemam kako se zove. ak ni za sliku iz najave ovog posta ne znam jel njegova ili nekog njegovog prijatelja. U blogu moemo vidjeti mnogo lica u raznim situacijama, ali ni na jednoj  nema neke napomene o kome se radi. To je ekipa ljudi koja uiva u motociklima i jo nekim strojevima, kako emo kasnije vidjeti.
Opet elim naglasiti, ovakvih ima i kod nas, i to ne malo. I ovo elim naglasiti: ja o njima elim pisati! Ovaj post bi trebao u stvari biti opis kako bi to trebalo izgledati. Osobno tu imam nekoliko problema: premalo slobodnog vremena da ih obiem je jedna strana medalje, a druga je to se radi o samozatajnim ljudima koji i ne ele reklamu oni to rade za svoj gut. Eto, ba danas sam slao neke signale u Slavoniju, i nije mi ba uspjelo, bar za sada. Nadam se boljem uspjehu ako budem uporan.

Ako netko ita forum na ovom portalu, poznato mu je da sam temu o radovima na mom motoru (koja je malo zamrla jer sam bez love za nastavak) nazvao Working class customs, takoer po imenu jednog bloga sline tematike, i tu me ovaj Slim fab dobio na prvu: ekipa se bavi ulinim stilom motocikala, frisco style kompaktnih choppera/bobbera u koje je uloeno mnogo runog rada, a vrlo malo skupih aftermarket dijelova. Izgledom nisu ektravagantni kao proizvodi koji su izloeni na raznim show-ovima, ali su lijepi i poeljni za imati. Uz to, vidi se da im je namjena neprekidna upotreba, vlasnik nabavi motor, uredi ga onako kako eli i kasnije ga svakodnevno vozi.

 Radi se o Amerikancima, pa su najuestaliji HD Sportster i Yamaha XS. Kod nas bi to bili razni istonjaci ili japanski motocikli manjih kubikaa i starijih godita. Na slikama koje slijede vidi se znanje u obradi metala, ali i kreativnost.
Naravno, ima vie razloga za ovaj post. Jedan od tih je vikend zabava ovih ljudi. Sumnjam da se ba intenzivno bave gliserima jer je to svugdje skup sport, ali su u blizini i slike sa bloga nama daju priliku da malo iz blieg vidimo kako izgleda kad roderi krenu na vodu.

Sline stvari oni rade na suhom: iza Slimfab-a je ve nekoliko projekata monstruoznih drag kombija.Nabave neku krntiju i onda krene posao: chopped roof (to je radi stila), i u teretni prostor se iznad stranje osovine postavlja veliki i frizirani V8. Kombi dobija neprirodno optereenje natrag zbog kojeg stoji ukoso, ali to je potrebno da se smanji proklizavanje kotaa na stazi. Krov se odstranjuje sa teretnog prostora: agregat trai ogromne koliine zraka za usis i hlaenje. Primijetit ete da je koncepcija prijenosa jednaka onoj u gliserima. Ovo je zanimljivo, siguran sam da bi htio biti uz stazu i gledati kako idu, ali ovo je jedna od rijetkih stvari za koje nisam siguran da bih htio i probati...

I na kraju... motori koje sam vidio ve prije, na googlanju raznih slika prerada, samo nisam znao o kome se radi. Oito je da ekipa iz Slimfab bloga voli street race, drag i sve tome slino. I da se time i bave. Ako smo kod motocikala, nema bolje od dvotaktnih velika snaga i eksplozivnost u laganom stroju. Ovi motocikli su ubojiti svojim mogunostima, a to su bili mnogo puta i prema vozaima u cestovnoj vonji. Ali na trkama ubrzanja, te njihove mane padaju u drugi plan i o njima se ne misli, jer nema potrebe. Staze su ravne sa dovoljno dugim zonama koenja. A agregati mogu doi do punog izraaja. Izrauje se potpuno razliita koncepcija motocikla koji ima dugu i nisku liniju i ovdje dolazimo do vrlo zanimljivog izgleda koji u naim krajevima prilino egzotian. Vidljivo je da su neki motocikli sloeni od ostataka materijala, ali to im ne umanjuje atraktivnost. Inae, bloger o kojemu je ovdje rije navodi da mu je Shinya Kimura jedan od uzora, i to je vidljivo. Btw, i Kimura se bavi brzinskim motociklizmom. Toliko...
Ovdje se radi o lijepoj zbirci 2T prerada.
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript


 
« Prethodna   Sljedea »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi