Virago
James1100   
Vie puta sam spominjao Yamahu i razne legendarne modele te tvornice. Od poetka izbjegavam Virago iako je to jedan od najpoznatijih modela kod nas, a i prilino omiljen.

 
 
Neka se ne ljute vlasnici, meni je to jedan od najrunijih motora koje su Japanci radili.  Ni sa nasljednikom nije bilo puno bolje, serija Star je u veini modela bez veze, ili ako i izgleda dobro, nisu konkurentni zbog nekih drugih stvari. A ni sa V2 agregatima se nisu usreili. Ne kaem da su najloiji, jer je bilo nekih promaenih serija i kod drugih proizvoaa, ali su ih uvijek pratile neke sitne bolesti. Ako se dobro sjeam, jedino model 535 je bio prvak klase, sitan, poetniki motor sa povoljnom cijenom i puno snage. Eto, nije ba da sam mnogo istraivao tu Yamahinu seriju, ali ovako po sjeanju, mislim da je to tu negdje. Ja je nikad nisam poelio imati. Ali kad sada malo gledam slike, vidim da je Virago s razlogom popularniji od Star motora. Mnogi su u njemu prepoznali velike mogunosti za obradu, dok su Drag Star  i ostali iz te linije bili dobri samo za preradu u srodne stilove. U Viragu je ipak bilo mnogo vie due. Uz uobiajene preinake u choppere i bobbere, pa i jednog diggera koji je pokupio prilino slave na izlobama


Iznenaujue je vidjeti koliki su u tom motoru vidjeli razne cafe racere, trackere i sline sportskije linije. Ne znam koliko se snage moe izvui iz tog agregata, ali to se tie izgleda, to je stvarno super. I sama ekipa u tvornici je to uvidjela prekasno i imali su neuspio pokuaj sa modelom Buldog. Taj je motor izgledao zaista dobro, ali je imao premalo snage i nemalu cijenu. teta, da su si dali vie truda, to je moda mogao biti pravi konkurent Ducati Monsteru. Ovako, ostaje nam gledati ljepe Yamahe iz privatnih garaa ili od customizera...
Drugi dio posta odnosi se na jednu moju malu zabavu kod googlanja, a to je skupljanje slika raznih tehnikih rjeenja koje moemo vidjeti. Neka su snai se drue, a neka profi poslovi. Dali im se divimo ili se smijemo, zajedniko im je jedno, stvar radi i moemo je koristiti. Recimo, koji je mjera bolji od prozirnog spremnika goriva?


Ili praktino sloen zateza lanca primarnog prijenosa?


Isto tako, ve due vremena znam za ovu ekipu koja prrerauje Harleyeve agregate na desmodromsko upravljanje centilima. Ne znam koliko su u tome uspjeni i koliko taj posao ima smisla, sli vjerojatno se radi o preradama za Bonneville.

A ima i druga mogunost ureivanja glava cilindara.


Ali zanimljivije su mi kune tehnikalije... Kako na brzinu osposobiti auto da vue veliku kamp poluprikolicu? Mislim, svaka mu ast na hrabrosti!
Ili ova izvedba startera pravi trash


Veinom su takve prerade posljedica prilagoavanja poloaja, ili zbog izgleda. Recimo, ovo podeavanje upravljaa je izmiljeno u vrijeme board racera. Dovoljno je imati ovakve prihvate za cijevi, a poloaj dobivate rezanjem cijevi dok ne dobijete zadovoljavajui rezultat.


Da za ovu papuicu nije bilo boljeg rjeenja, sumnjam, ali zanimljivo izgleda


Drugi je majstor konicu preselio na mjenja (Citroen style), to dozvoljava upotrebu nekog drugog kotaa koji inae ne bi odgovarao


I da... kombiniranje dijelova raznih marki ne postoji samo na vanjskom izgledu,


Ovakve grane ispuha nemaju posebnu uporabnu vrijednost, samo su atraktivne izgledom, ali tom poslu se stvarno treba diviti. Zamislite koliki trud i vrijeme su potrebni za ove zavoje!A zvuk rjeavamo ovako!Na kraju, vrhunac!!!

Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript 
« Prethodna   Sljedea »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi