Motus MST-01
wullfy   
Motus MST-01

Motus
je nova amerika kompanija osnovana od strane dva ovjeka. Oni su  Lee Conn i Brian Case (dugo je radio u kompaniji na elu dizajna u kompaniji Confederate. Motus je kompanija koja ima cilj da svoje modele razvija ,,iz praznog papira'' a to znai da nee koristiti ni postojee motore ni postojee ramove ve kreu u razvoj. Naravno, prvo je potrebno razviti dobro ,,srce'' odnosno sam motor, a u dananje vrjeme kada je konkurencija velika treba im pomo i zato za razvoj odabrali partnera Pratt & Miller Engineering koji ima dvadeset godina uspjenog iskustva u trkama (American Le Mans Series, Rolex Grand-Am series, NASCAR i est 24 hours of Le Mans pobjeda u GT1 kategoriji). Dodue, u pitanju je automobilistiki sport, no iskustvo izgradnje lake konstrukcije je tu. To zajedniko partnerstvo je i jedini nain probijanja na trite novih malih kompanija koje ele da razviju sopstveni konkuretni proizvod. Motus MST-01

Motus je osnovan 2008 godine u Birmingham-u, drava Alabama, i prvi cilj im je da razviju prvi ameriki sport-tourer sa V4 agregatom. Sadanji naziv tog budueg modela je MST-01. Ono to je prvo objavljeno su konture budueg sport-turera.

Motus MST-01

I to je dugo vremena bila jedina informacija o ovom buduem V4 sport-toureru iz Amerike, sve dok 4. januara 2010 godine Brian Case nije izjavio: ,,prvi V4 napravljen u americi za serijsko vozilo je i prvi GDI (direkno ubrizgavanje) motor za motocikl i prvi V4 GDI uopte''. Kratko, direkno ubrizgavanje znai da se u usisnom taktu usisava samo vazduh, a brizgaljka direkno u cilindar ubacuje gorivo. Ono to je ,,procurelo'' su podaci da motor ima oko 1.600 ccm. Takoe su se pojavile i odreene slike koje pokazuju konfiguraciju motora i sam motor. Iz tih slika se da zakljuiti da e ram biti reetkast. Ako vas izgled motora podsjea na umanjenu verziju uvenog amerikog V8 motora onda niste daleko jer projektant motora je Katech koji stoji i iza projekta 500 konja snanog V8 agregata koji pokree uveni automobil Corvette Z06.

Motus MST-01

Motus MST-01

Kada e se pojaviti komplentan motocikl jo nije poznato. I to bi bile sve informacije o ovom buduem sport-toureru. I onda je krajem estog mjeseca objavljeno da je agregat napravljen i da je proban. Tim povodom je puten je i javnost i prigodni video
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi