Accommodation In Murter Croatia
Crocker - nepoznato, legendarno ime
James1100   
Sadraj
Crocker - nepoznato, legendarno ime
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4


Da... Podatak o kraju 30-ih sam namjerno ostavio jer tu postoji jo jedna zanimljivost. Naime, Crocker je jedan od prvih proizvoaa skutera u svijetu. Jednostavni, mali motorii su pomogli firmi u kriznim godinama.  O izgledu prosudite sami, a moj je osobni dojam da je designom to tipini ameriki proizvod, ali i da su u stvari simpatini. Naziv modela je Scootabout.

Image

Image

Image

to je Crocker danas? Vrlo, vrlo cijenjeni oldtimer motocikl. Zbog malo proizvedenih primjeraka (cijela produkcija za vrijeme postojanja tvornice, zajedno sa skuterima, je manja od 200 komada), a velike kvalitete i pouzdanosti koje olakavaju restauraciju i garantiraju voznost. Primjerci u voznom stanju bez problema dostiu cijenu izmeu 80 i 100 tisua dolara.

Image

Vrhunski restaurirani primjerci s lakoom prelaze i dvostruko vie i kreu se oko 200000 dolara. Najvea postignuta aukcijska cijena je za jedan Big tank i iznosi ogromnih 276500 $ i predvia se da e takvi motocikli uskoro prijei prag od 300000 $.
I to nije sve!
Kolekcionarski dvojac Markus Karalash i Michael Schacht, 1997.g. otkupljuje prava na ime Crocker i svu dokumentaciju. Namjera im je proizvoditi dijelove za postojee Crockere, a kasnije i cijele motocikle, to blie originalnim specifikacijama, ali i neke nove modele koji bi bili ekstravagantni i na sebi nosili slavno ime.

Image

Koliko e to uspjeti, vidjet emo... U svakom sluaju, sigurno je da e i cijene biti ekskluzivne (kao i nekad), a zainteresiranima evo i link na slubenu web stranicu:
http://www.crockermotorcycleco.com/

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi