Accommodation In Murter Croatia
Osvrt na moto-trgovine i moto-servise u 2009
James1100   
Image

Osvrt na moto-trgovine u 2009.g.Prvi dio posla je odraen. Pregledane su sve ankete i ocjene. Situacija bi bila jasnija, i moderatorskoj ekipi draa, da je odziv na anketu na cijelu ovu temu bio i vei, ali tome se nadamo u slijedeem razdoblju. I da bi ovo mogla postati i neka referenca, putokaz za one koji tek misle krenuti u kupovinu, a i da e nam postati navika na ovaj, ili neki drugi nain obavjetavati ljude oko sebe o dojmovima koje smo stekli u odreenoj firmi i time postati svjesno drutvo kupaca ovakve robe. Jednostavno zato da budemo zadovoljniji i oputeniji nakon neke nabavke, da u istu krenemo slobodnije i da napreduju oni trgovci koji to vie zasluuju.. Kratki komentar na dosadanje anketiranje:
izraunata je prosjena ocjena za svaku posebnu trgovinu i tako je dobiven rezultat. Naravno da meu jednako ocijenjenim trgovinama postoje neke sitne razlike, jer na pr. zadovoljavajua ocjena moe biti razliita meu dvije firme koje to ocjenu nose, ali razlika je u decimalama. Sad neemo biti toliko sitniavi, jer je jednostavno kod nas i takvih firmi, a i glasaa jo uvijek malo. Za jasni komentar svake trgovine uvjet je bio da je bilo najmanje 5 glasova u anketi, moda malo, ali do toga se dolo uzevi u obzir koliko se ljudi ukupno izjasnilo, u svim anketama. Neke firme nisu dobile ni jedan glas, neke nedovoljno za ozbiljniji dojam. Naravno, poznatiji su imali i vie glasova i bolji odaziv na anketu. Najvie glasova u pojedinoj anketi je bilo 23. Iako sve ovo nije bilo naroito masovno po odazivu, moe se rei da je takvo bilo po praenju, dovoljno je pogledati koliko je itanja svih pojedinih tema bilo na forumu. Eto, prva godina je prola, anketiranje nije bilo provedeno od samog poetka pa emo ostati kod toga da prve maie ipak neemo baciti u vodu.

I na kraju:
uvjerljivi pobjednik i najbolji moto-trgovac u 2009.g. je splitski Motobox, firma specijalizirana za prodaju guma. Njihova prosjena ocjena daleko odskae od drugoplasirane firme i ovom prilikom neka prime estitke, a kupci preporuke od ekipe "www.motocikli.com" !!!


PS
za svaku firmu koja vam je interesantna, moete proitati ocjenu ili komentar ako ga ima u svakoj posebnoj temi foruma


Komentar anketiranja o moto-servisima u 2009.g.Gotova je i druga polovica posla u anketiranju korisnika  raznih usluga u moto svijetu. Na kraju, stjee se dojam da hrvatski motoristi vie vole svoje servisere nego dobavljae dijelova i opreme, barem po ocjenama. Naravno,  za ovo postoje i realna objanjenja, barem po mom skromnom miljenju:
1. u razdoblju prije trenutne krize, vladalo je (kratko) zlatno doba povoljnijih kredita koje je bilo i lake dobiti. Time se prosjek starosti motocikala u Hrvatskoj  sasvim lijepo popravio, tako da su serviseri ipak vie odraivali radove na redovnom odravanju vozila, a manje na kompliciranijim popravcima. Ovo naglaavam zato to pretpostavljam da su se i u servisima troile manje svote novaca nego pro nabavi opreme ili guma.
2. razlika je od trgovaca, to svaki klijent sebi pronalazi servisera kojem poklanja svoje povjerenje na dui rok. Ukoliko nije zadovoljan uslugom, trai drugi servis kod kojeg takoer eli ostati stalna stranka. Logino je da su onda i ocjene prosjeno vie.
Sada e se moda uiniti da anketiranje i nije bilo potrebno, ali ipak smatram da nije bez smisla. Broj ovakvih uslunih djelatnosti je jedno vrijeme rastao, vjerojatno e i opet sa povoljnijom situacijom u budunosti, pa je ipak pametno to prije saznati za loeg majstora i izbjei probleme prije nego se pojave. Da nisam jedini koji ima ovo miljenje, potvruje i veliki broj posjeta na ovoj temi.

Jo je jedna razlika od anketiranja trgovina. Servisiranje je redovita stvar koju obavlja vlasnik motocikla, i on to obino ini u mjestu svojeg  stanovanja, ili to blie. Dok su za opremu, mnogi spremni potegnuti i na put, samo da bi mogli nabaviti eljenu stvar za koju misle da bi za njih bila najbolja. Zbog ovog sada navedenog, mislim da nije mogue proglasiti najbolji servis u Hrvatskoj, bez obzira na anketu, jer jednostavno nitko nee voziti 200 ili 500 km, samo da bi podesio rad agregata na svom motoru.

Sve ocjene korisnika za navedene servise je mogue vidjeti u svakoj pojedinoj temi, ali bih ipak naglasio da su najvei prosjek ocjena imala dva servisa:  MMS Poega i Moto Servis Jakopec, Samobor. Na tome estitke i preporuka od moderatorske ekipe portala "www.motocikli.com."

Osvrt na forumu
 

Add comment


Security code
Refresh

Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi