Accommodation In Murter Croatia
Brakko kočnice
James1100   
Brakko kočnice

Firma Brakko je na sajmu u Milanu tržištu ponudila svoj inovativni sistem kočnica nazvan "CWB system" (Combined Wheel Brake). Opet se radi o obodnom disku pričvršćenom na naplatak, ali za razliku od Buellovog sistema, ovaj put je kočioni disk smješten na središnju os kotača, između paoka ili žbica.

Brakko kočnice

Brakko kočnice

Glavčina prednjeg kotača je nepokretna, kroz nju i osovinu je smješten dovod kočionog ulja, a na glavčinu su smješteni nosači kočionih čeljusti kojih može biti više i u raznim kombinacijama položaja.
Brakko tvrdi da sje taj sistem bolji što se tiče inercijskih masa, obećavaju i bolje hlađenje kočnica. Cijeli sistem je projektiran tako da rad oko održavanja ne bude kompliciraniji ili dugotrajniji od klasičnog.

Brakko kočnice

Po priloženom filmiću tako i izgleda, ali su se novinari zapitali kako će biti sa izmjenom diska zbog čega treba rastavljati prednji kotač. Što moće biti prilično mukotrpno naročito na kotačima sa žbicama.


 

Add comment


Security code
Refresh

Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi