Bacate li filter ulja??
Lukas   
Sadraj
Bacate li filter ulja??
Stranica 2

Što ovim cijelokupnim potupkom dobivamo?

Moemo rei da time saznajemo da li imamo kakva nenormalna trošenja unutar motora koja je nemogue vidjeti normalnim servisom bez rastvaranja agregata i eventualna mjesta trošenja ukoliko ih ima.
Openito e rei da ukoliko je rije o magnetinim strugotinama onda su potencijalna mjesta trošenja klipni prstenovi, stijenke cilindara, koljena radilice, bregovi bregastog vratila kuglasti i valjkasti leajevi i slino. Ukoliko j rije o nemagnetinim strugotinama onda su potencijalna mjesta trošenja košuljice leajeva, klip....sve zavisno o koncepciji motora.
Ukolio elimo imati manje zmazanijeg posla mogue je postaviti na filter ulja magnetnu oblogu koja postaje sastavni dio filtera i postavlja se na svaki novi kojeg stavimo. Kao narukvica.

Magnetina obloga e nam privui na stijenku filtera magnetine strugotine koncentrirajui ih na jedan dio povrine unutranjosti uljnog filtera radi lake inspekcije nakon otvaranja istog.
Magnetina obloga e nam privui na stijenku filtera magnetine strugotine koncentrirajui ih na jedan dio povrine unutranjosti uljnog filtera radi lake inspekcije nakon otvaranja istog.

Magnetina obloga e nam privui na stijenku filtera magnetine strugotine koncentrirajui ih na jedan dio površine unutrašnjosti uljnog filtera radi lakše inspekcije nakon otvaranja istog.

Image

Ukoliko ne posjedujemo na motoru ep za ispuštanje ulja sa magnetom mogue je i njega zamjeniti s istim takvim koji posjedujem magnet na sebi koji e isto tako povui na sebe magnetine strugotine iz motora

Image

Naravno, pri normalnom radu motora dolazi do trošenja tako da male koliine strugotina i vrlo malih dimenzija e uvijek biti, ali i one ete teško otkriti okom tako da se ne treba previše zabrinjavati i ukoliko se pronadje tokom ovog postupka nekakv traak metala u ulju. Zato i govorimo da se motori troše. Medjutim dobro je znati kojim tempom se naš motor troši i kave strugotine nalazimo te koliko esto.
Vjerujem da e ovi postupci pomoi onim entuzijastima koji ele da njihove pile rade dugo i bezbrino jer su najgori kvarovi oni koji su nepredvieni.

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi