Accommodation In Murter Croatia
Stari grad Veliki Kalnik
Lolo   
Sadraj
Stari grad Veliki Kalnik
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8
Stranica 9
Stranica 10
Stranica 11
Stranica 12
Stranica 13
Stranica 14
Stranica 15
Stranica 16
Stranica 17
Stranica 18
Stranica 19
Stranica 20
Stranica 21


Tekst Lijepe naše
Image

Od praizvedbe opere Ljubav i zloba 28.oujka do 24. travnja 1846. Sidonija je sedam puta pjevala Ljubicu na pozornici na Markovu trgu gdje je nekada bilo staro kazalište. 23. ili 24. listopada 1847. izvodi ovu operu u ast donošenja odluke Hrvatskog sabora o proglašenju hrvatskog jezika slubenim jezikom u Hrvatskoj nakon ega se povlai u svoj dvorac u Gornjoj Rijeci gdje nakon smrti 1884. g. biva pokopana u upnoj crkvi.
     Kako u dvorac ili njegov perivoj nije mogue ui jer je sve opasano visokom ogradom jer su eto kao u tijeku restauratorski, povratno tubeni radovi na hrvatski nain nastavljamo dalje do sela Vukovec.
    Iz selaVukovec skreemo lijevo prema selu Obre Kalniki gdje se nalaze 54 klijeti izraene u tradicionalnom stilu od hrastovih greda u kojima se vjerujem nalazi dobra kapljica pomno spremljena u lagve jer je ovaj kraj tradicionalno poznat kao vinogradarski emu i svjedoe mnogi vinogradi. Kako smo bili samo u prolazu nisam imao vremena za fotografiranje, a poslije malo traei po netu i prolazei pokraj klijeti vidio sam da sam za svoj model ipak izabrao jednu ne baš reprezentativnu što mi je poslije bilo ao ali što je tu je drugi put se budem due zadrao.

Obre pod Kalnikom
 

Add comment


Security code
Refresh

Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi