Krize u moto industriji kroz povijest
Oldbiker   
Sadraj
Krize u moto industriji kroz povijest
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Prezentiraju se najljepši, najbolji i najbri motocikli ikada, moto utrke imaju nevieni uzlet, ali i motocikli za postizanje najveih brzina pa ve tada biljeimo rekord od 274 km/h Gilere Rondine 1937. godine.

Krize u moto industriji kroz povijest

Apsolutno svi razvijaju takve novitete neviene do tada tako da bilo nepošteno nekoga izdvojiti, ali po skromnom mišljenju autora ovog teksta, gotovo sve što je trebalo biti izmišljeno, izmišljeno je izmeu dva svjetska rata, da samo nabrojimo izum etveroventilne tehnike, kompresora, raznih primarnih i sekundarnih prijenosa, disk konice ....itd
Naravno da sve staje poetkom ratnih zbivanja 1940. godine, ali i u ratu mnoge firme uspješno produciraju motocikle, doduše ne neke revolucionarne modele, ve vrste, robusne i jednostavne motocikle ( BMW, Zundapp, FN, Harley-Davidson, Triumph ) koji se koriste na ratištima diljem Europe i Afrike.

Krize u moto industriji kroz povijest

Ve 1945. zapoinje ponovni uzlet moto razvoja po gotovo jednakom obrascu kao i 1918. Ali ipak sve je puno bre, pa ve 1949. a pogotovo 1950. godine biljeimo izlazak novih, modernijih modela raznih proizvoaa s velikom opaskom da zapoinje japanska moto produkcija, u tim godinama orjentirana na kopiranje uglavnom europskih modela ( Honda, Lilac ).

Krize u moto industriji kroz povijest

Razdoblje od 1950. do 1960. donosi renesansu moto privrede, veliko poveanje prihoda, a s time i poveanu potranju motocikala koji su još uvijek prijevozno sredstvo, kako pojedinaca, tako i cijelih obitelji.
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi