Accommodation In Murter Croatia
Krize u moto industriji kroz povijest
Oldbiker   
Sadraj
Krize u moto industriji kroz povijest
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Krize u moto industriji kroz povijest

Ameriki razvoj koji je takoer zapoeo oko 1900. godine je bio prekinut ratnim zbivanjima, da bi dobio uzlet u 20-tim godinama prošlog stoljea. Oni su razvijali svoje standardne V motore od dva cilindra, ugraivali ih u razne šasije, zatim 'kopirali' FN i razvili prvi ameriki etverocilindraš u firmi Henderson, pod okriljem korporacije 'ACE Motorcycle Company', a koju je kasnije kupio Indian.

Krize u moto industriji kroz povijest

Zlatne dvadesete godine prošlog stoljea prekinute su na svom samom kraju, tonije 'crnog etvrtka' u listopadu 1929. slomom burze na Wall Streetu, što je pokrenulo lavinu nezaposlenosti, povlaenja stranih kapitala iz ekonomski slabih drava, pogotovo u Europi i slomom cijelog niza privrednih subjekata u cijelom svijetu.

Krize u moto industriji kroz povijest

Naravno da je i moto industrija bila teško pogoena i gotovo da su svi tadašnji projekti bili zaustavljeni, mnoge su se tvornice ugasile ili su bile prodane za mali novac nekom tko ga je u tom trenutku imao.
Izlazi iz krize bili su razliiti: u Americi, od kuda je i zapoela ta prva velika svjetska ekonomska kriza su zapoeli s velikim javnim radovima, poveanim zaduivanjem drave i kasnije tzv. 'New Deal-om' kao skupom ekonomskih mjera za izlaz iz krize. U Europi su modeli bili razni, od uspostavljanja socijalnih drava s intervencijama u trišna dogaanja u Skandinaviji, do ogromnih inflacija i padu standarda u Njemakoj ili Italiji s posljedicom dolaska nacional-socijalista i fašista na vlast koji su pojaavanjem industrije oruja naalost riješili ekonomsku krizu.
Moemo rei da je 1933. godine kriza završila, koja je svoje posljedice imala i u kasnijim godinama, ali oko 1935. godine sve moto industrije svijeta imaju svoj uzlet, pa ih slobodno moemo nazvati godinama najveeg razvoja u motociklizmu ikada.
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi