TEST Derbi Terra 125
Motoklub   

Vrhunski baby enduro

TEST Derbi Terra 125 

U klasi enduro motocikala ima snanijih, brih i upravljivijih modela, Derbi Terra 125 jedan je od najatraktivnijih, a ako vam je 15 KS dovoljno, španjolski višebojac pravi je izbor

 TEST Derbi Terra 125

Španjolski višebojac pravi je ljepotan u sve popularnijoj klasi enduro motocikala do 125 ccm. Inovativni dizajn nije se dopao samo nama ve i iriu na izboru Motorcycle Design Award 2006., na kojem je Terra osvojila prvo mjesto u kategoriji 125. Visoko postavljeni nos i ispušni sistem te hod prednje teleskopske vilice od 150 mm, jasno govori da Terrino mjesto nije u gradu ve na blatnjavim i makadamskim puteljcima. Isprobali smo je upravo na takvom terenu, jurei Krkom sve dok nam nije ponestalo goriva.

TEST Derbi Terra 125

Suvremeni etverotaktni jednocilindraš iz 124 ccm istiskuje solidnih 15 KS. Dovoljno je to snage da jedna odrasla osoba savlada sve manje zahtjevne terene i pritom se dobro zabavi. Mjenja sa šest stupnjeva radi vrlo dobro, a motocikl solidno ubrzava sve do solidne maksimalne brzine od 120 km/h. Ovjes kojeg ini sprijeda teleskopska vilica i straga dvostruka aluminijska ruka privršena središnje postavljenim amortizerom za okvir, odlino radi na off-road terenu. Nedostatke pokazuje na asfaltu, gdje je premekan za bilo kakvu jurnjavu ili brze prolaske kroz zavoje. Za lagodnu vonju brine prostrano, dobro podstavljeno sjedalo i upravlja montiran u visini laktova. Retrovizori su prilino nepregledni, no mali vjetrobran uinkovito štiti tijelo vozaa od udara vjetra. Dobro zaštiena od dnevnog svijetla iza upravljaa je smještena ploa s instrumentima. Na velikom analognom pokazivau oitava se broj okretaja motora dok se desno, na digitalnom zaslonu, mogu oitati svi ostali relevantni podaci. Visoka razina završne obarade ne prati samo prekidae ve sve mehanike sklopove i oplate motocikla. 

TEST Derbi Terra 125

Do kraja dana Terru smo potjerali kroz blato, preko krša pa sve do makadama i naposljetku asfalta. Konice su u svim uvjetima djelovale izvrsno. U velike diskove upiru koiona klješta s jednim klipom, povezana s pumpom crijevima opletenim elinim nitima. Terra, što u prijevodu znai zemlja, zasada je rijetkost na našim prometnicama. Iako, ovaj baby enduro opravdava cijenu od 4165 eura, za naše prilike je to velik iznos. S procvatom trišta klase 125 i Terra e zasigurno zasjati na tronu. Do tada nam preostaje samo uivati u njenoj pojavi. Osim klasine izvedbe u ponudi je i Terra Adventure 125, opremljena za zahtjevnije terene. Glavne promjene su prednji kota od 21 i stranji od 17 cola, na koje su postavljene enduro gume. Prednja vilica ima teleskope promjera 41 mm, oklopljene zaštitnom plastikom, a okvir i motor štiti veliki profil aluminija. Takva, nabildana izvedba Terre, na našem trištu stoji 4375 eura, što je zanimljiva ponuda raunajui cijenu.

TEST Derbi Terra 125

Tehnike karakteristike

Motor

Vrsta    
Obujam ccm 124
Cilindri/Ventila   11/15
Snaga kW/ks 92/125
Moment Nm --
Mjenja   6 brzina
Prijenos
 lancem
Performanse

Najvea brzina Km/h 120
Ubrzanje 0-100 s --
Potrošnja l/100km 4,2
Karoserija

Dimenzije cm 214,5x81,5x126
Razmak osovina cm 144
Spremnik goriva
l
12
Masa kg 117
Cijena
EUR
4165


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi