Accommodation In Murter Croatia
TEST Honda CB 1000R
Motoklub   

Image

Nasljednik slavnog Horneta 900 najbolji je jednolitreni naked, savršeno izbalansirane mehanike i iznimne upravljivosti te se usprkos 125 KS vozi poput igrake

 

Image

 Nasljednik ve drevnog Horneta 900, koji je trištem harao punih pet godina, od prethodnika nije uzeo ni ime. Naslijedio je samo centralni aluminijski okvir, koji je temeljito doraen i prilagoen novim uvjetima. Sve je ostalo potpuno novo iako je recept isti. Agregat je preuzet od supersportskog CBR-a iz 2007. Promijenjena je glava motora posuena od modela CBF, a u svrhu postizanja vee snage u niim okretajima, prilagoen je ventilski mehanizam te su izmijenjeni usisni kanali i ugraena kapacitetnija kutija zranog filtera. Rezultat je ispeglanija krivulja okretnog momenta, koja prua dojam da se vozite na snanijem motociklu od 125 KS, koliko razvija etiricilindarski redni agregat nove CB 1000R.
Ubrzanja su više nego solidna, a najvea snaga ispucava se na prilino visokih 10.000 okretaja. Najvei okretni moment od 99 Nm razvija se na, za etiri cilindarske redne agregate, niskih 7750 okretaja. Motocikl se zavrti poput nekog R-a, iskoristiv je ve od 1500, a eksplodira od snage negdje na 8000 okretaja. Vrištanje prestaje tik prije deset tisua. Svemu doprinosi i prilino kratak te izuzetno mekan i brz mjenja izraen po poznatoj, uglaenoj Hondinoj filozofiji.

Image

Upravljanje je iznimno lako, a promjene pravca, kao i ulasci u zavoje, više su nego munjeviti. Zbog malog spremnika za gorivo, uskog sjedala i upravljaa imao sam dojam da se nalazim u sjedalu nekog supersportskog motocikla. Jedino što me podsjealo da nije tako, bili su oštri udari vjetra, kad god sam pojurio bre od 150. Poloaj sjedenja za vozaa ipak je prilino komforan, dok suvoza moe raunati samo na kratke ture do oblinjeg kafia.

Image

Testni motocikl nije bio opremljen ABS-om (doplata), no konice su zahvaljujui velikim diskovima od 310 milimetara i kliještima s etiri klipa, te stranjem disku od 256 mm vrlo snane. Zaustavni je put kratak je popu onog na SS jurilici i iznosi svega 41 metar pri 100 km/h. Masa s punim spremnikom i svim tekuinama ne premašuje zadovoljavajuih 220 kilograma. Novost je i stranja, aluminijska mono vilica koju na nekoj Hondi nismo vidjeli još od VFR-a 800. Na atraktivne kotae u smjeru kazaljke na satu zakrivljenih krakova, montirane su odline gume Bridgestone BT-15, koje niti u jednom trenutku nisu otkazale poslušnost.
ak ni na prilino glatkom asfaltu zagrebake karting staze. Dizajn je ipak najvanija odlika ovog motocikla. Zašiljeni prednji dio s trokutastim svjetlom, kojemu je dodano poziciono svjetlo u LED tehnologiji zadnja su rije tehnike. Iznad njega je smješten mali plastini vjetrobran, u svojstvu modnog detalja u koji je ugraen jedan od najatraktivnijih dosad vienih kokpita. Izraen je u LCD tehnologiji i osim digitalnog okretomjera te pokazivaa brzine i koliine goriva sadri putno raunalo te mnoštvo kontrolnih aruljica.

Image

 Tehnike karakteristike

Motor

Vrsta   redni
Obujam ccm 998
Cilindri/Ventila   4/16
Snaga kW/ks 92/125
Moment Nm 99
Mjenja   6 brzina
Prijenos
 lancem
Performanse

Najvea brzina Km/h 225
Ubrzanje 0-100 s --
Potrošnja l/100km 7,3
Karoserija

Dimenzije cm 210x78,5x109
Razmak osovina cm 144,5
Spremnik goriva
l
17
Masa kg 198
Cijena
EUR
11.800

  

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi