TEST Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8
Motoklub   
Sadraj
TEST Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8
Stranica 2
Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8

udovište u odijelu

Ime mu je Hayabusa, Suzuki GSX 1300 R Hayabusa, što na japanskom znai Nebeska ptica. Radi se o najsnanijem Suzukiju i jednom od najkarizmatinijih motocikala na trištu. 

Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8

Treba li više išta kazati ili napisati... Potpuno novi etverocilindraš ispaljuje 197 konja iz 1340 ccm. Cilindri su obloeni nikal-fosfor-slicijevim-karbidom, po ugledu na GP motocikle, što je omoguilo poveanje kompresijskog omjera na 12,5:1. Olakšani su radilica i ventili. Gorivo se puni s po dva injektora po cilindru, a paljenjem upravlja 32-bitni procesor. Sve to osigurava uzbudljive performanse, a posebno nas je iznenadila neoekivana uglaenost i okretnost ovog monog motocikla.

Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8

 Ubrzanje je brutalno, a ve se u prvom stupnju razvija 140 km/h. Zbog odline zaštite od vjetra i vrhunske aerodinamike nisam imao osjeaj da jurim poput pušanog zrna. Ve za nekoliko sekundi kazaljka brzinomjera prešla je 200, a zaustavila se tek dva polja ispod oznake 280, koliko je ugravirano na brzinomjeru. Dojam je pri toj brzini savršen, a strujanje vjetra gotovo nisam ni osjetio, zbog velikog prednjeg vjetrobrana. Za zaustavljanje ove jurilice mase 220 kg brine provjereni koni sustav, s dva prednja diska promjera 310 mm, na koje grizu etveroklipna kliješta. Straga je jedan disk od 260 mm, s jednoklipnim kliještima. Konice su energine i ulijevaju sigurnost. Okvir je izraen od aluminijskih profila i olakšan za 10 posto, a istodobno poveane otpornosti na uvijanje. Na okvir je postavljen potpuno novi ovjes, renomirane japanske marke Kayaba.

Suzuki GSX 1300 R Hayabusa K8  

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Girlz&Bikes

Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 
motoklub.jpg

RSS

Motocikli.com
vidi_nom_banner1.gif

Linkajte nas

Motocikli.com  - Portal - Forum - Galerija

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi