Moto Guzzi - una storia importante
James1100   
Sadržaj
Moto Guzzi - una storia importante
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8
Stranica 9
Stranica 10
Stranica 11
Stranica 12
Stranica 13
Stranica 14
Stranica 15
Stranica 16
Stranica 17
Stranica 18
Stranica 19
Stranica 20
Stranica 21
Stranica 22
 

Nevada je konstatno dobro prodavan model. Polako se modernizira i tehnika i to je doba uvođenja ubrizgavanja u cijelu gamu. Pokušavaju se stvoriti i novi modeli. Na svjetlo dana izlazi Breva 750, naked modernog izgleda baziran na mehanici Nevade.

Image

Radi se na razvoju Grisa, potpuno nove klase motocikla koju su u nedostatku izraza, u tvornici nazivali «tehno custom». Također se radi i na razvoju ultra sportskog modela MGS-01 u suradnji s poznatim tunerom Ghezziem.

Image

U cijelom tom periodu, i sama Aprilia upada u financijske nevolje. Prometni i ekološki zakoni su sve stroži što otežava prodaju malih modela motocikala i skutera na kojima se bazirala njihova glavna zarada. Uz to, i sama Aprilia je previše ulagala u sport i razvoj vlastitih velikih modela. Ponude za kupnju Moto Guzzia dolaze od Ducatia (kojem nije bilo prvi put da pokušava doći u posjed slavne tvornice), kanadskog Bombardiera i najizdašnijeg, tajvanskog Kymca.
Ipak… 30-og prosinca 2004.g. cijelu grupu Aprilia – Moto Guzzi preuzima Piaggio, koji time postaje najveći evropski proizvođač motocikala i skutera. Nakon kratkotrajnog zastoja proizvodnje, Guzzi dobiva značajnu financijsku injekciju koja rezultira brojnim novim modelima u nekoliko klasa. Napreduje tehnologija, unaprijeđena je logistika i dealerska mreža, dogodio se i skok finalne kvalitete proizvoda, čemu je dokaz i nedavna prodaja jedne flote modela Norge 850 berlinskoj policiji.. Opet se događaju i sportske pobjede: 2006.g. Gianfranco Guareschi ima dvostruku pobjedu na legendarnoj Daytoni u klasi BOT (Battle of the twins), a iduće godine pobjeđuje u italijanskom Super twins prvenstvu.

Zadnja opisana dekada u ovom tekstu još traje. Uz  muke na njenom početku, Guzzi trenutno doživljava novi uzlet i na početku je jednog dobrog razdoblja. Nadam se da ću nakon nekoliko godina moći napisati lijepi nastavak ovog teksta. 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi