Moto Guzzi Griso 8V SE
James1100   

Moto Guzzi Griso 8V SE

Slubeni je naziv ovog modela koji bi trebao ui u ponudu. Odmah je prozvan i "Tenni" po legendarnom Guzzievom trkau Omobonu Tenniu kojije osvajao brojne utrke u godinama oko 2. svjetskog rata, a tako su ga prozvali zbog slavne zelene boje u koju je obojan Griso.

V11 Le Mans Tenni
V11 Le Mans Tenni

Ipak, po forumima se mnogi ne slau s izborom imena, zato što ovaj Griso nije dovoljno sportski usmjeren model, naspram bivšeg modela posveenog tom trkau - V11 Le Mans Tenni koji ej stekao veliki broj fanova 

 

Moto Guzzi Griso 8V SE
Moto Guzzi Griso 8V SE

 

Griso Tenni ima agregat koji se sada nalazi u ponudi i Stelvia, Breve i 1200 Sporta, a to je 1151 kubini V2 sa 4 ventila po cilindru. U Grisu daje 110 ks na 7500 okretaja. U odnosu na stariji Griso, napravljene su izmjene na okviru koji je sada otporniji na torziona naprezanja. Najvee promjene su na ciklistici: kut prednje vilice je smajnen sa 26,30 na istih 26 stupnjeva, a meuosovinski razmak je smanjen za 10 mm i sada iznosi 1544 mm. Uz promjene na okviru, to donosi manju nervozu motocikla i bolje reakcije i stabilnost na naglim promjenama pravca i uz to nie teište

Moto Guzzi Griso 8V SE
Moto Guzzi Griso 8V SE

Moto Guzzi Griso 8V SE
Moto Guzzi Griso 8V SE
 

 

Proizvoa tvrdi da e motocikl biti mnogo lakši za upotrebu i da ima bolje reakcije na pritiske na volan, ima takozvani, bolji "handling". Prednja vilica je iz trkakog programa, potpuno podesiva po svim parametrima, zadnji ovjes je podesiv u tri stupnja. Ugraeni su Ber kotai sa bicama i na njih su montirane intermedium gume Pirelli Scorpion koje nisu potpuno cestovnog profila. Od novosti, treba još spomenuti novi model Brembo konica P4/34.


Oznaka SE je kratica za "special edition", a vjeruje se da e glavni kupci ovog modela biti kolekcionari i zaljubljenici u marku.

 

  

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi