Accommodation In Murter Croatia
Chopper pojmovi
James1100   
Sadraj
Chopper pojmovi
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Stranica 8
Stranica 9
Stranica 10
Stranica 11
Stranica 12
Stranica 13
Stranica 14
Stranica 15
Stranica 16
Stranica 17
Stranica 18
Stranica 19
Stranica 20
Stranica 21
Stranica 22
Stranica 23
Stranica 24
Stranica 25
Stranica 26
Stranica 27
Stranica 28


Istovremeno su vrlo popularni bili agregati engleske proizvodnje zato to ih je bilo mnogo u cijelom svijetu pa su prema tome bili lako dostupni, a tada su bili tehnoloki u vrhu i kvalitetni. Kasnije su se ugraivali i japanski atverocilindrai zbog istih odlika i dodatno vee specifine snage. Danas je uobiajeno koristiti V2 agregate u veini sluajeva zbog okretnog momenta kojeg daju, dok snage imaju dovoljno. Uz to, daju ljepi zvuk koji je i sliniji ili isti kao na tradicionalnim chopperima. Takoer vie vuku na tradiciju i vibracijama koje proizvode.

Okvir

je glavni nosei element motocikla, dio koji dri sve dijelove zajedno i podnosi optereenja koja dolaze i od stroja i od ceste. Mora biti u isto vrijeme i elastian i krut. Uz to, zadatak mu je da bude i dio ciklistike, a on je i glavna odrednica ergonomije motocikla.
Kako je prvi zadatak kod prerade u choppera, poveanje meuosovinskog razmaka, na poetku se to pokuavalo samo produenjem prednjih vilica

Image

to nije bilo ba najbolje rjeenje zbog povienja teita i promjene rasporeda masa to je kvarilo stabilnost. Nakon toga su poele prve preinake okvira mijenjanjem kuta glave okvira to se radilo na dva naina: rezanjem i savijanjem kod same glave ili na sredini.

poveanje meuosovinskog razmaka

Kako minimalne dimenzije okvira odreuje agregat, za maksimalne je samo nebo granica. Razlozi mogu biti razni, izgled, dimenzije vozaa, namjena vozila itd. tako poinje i produavanje okvira ime se dobiva vei meuosovinski razmak. Promjena se radila kod glave okvira, a poznata je pod nazivom Gooseneck

Gooseneck
Gooseneck


Sada se ve rade prerade ili izrauju okviri motocikla sa ozbiljnijim zahvatima gdje je  prvi zadatak promijeniti predtrag motocikla i omoguavanje montae raznih vrsta prednjih vilica.. Naime, prosjean kut prednje vilice na serijskim motociklima tada je prosjeno 28 stupnjeva (danas jo manje), dok je minimalan na chopperu 35 - 40. Takvi okviri imaju naziv  Stretch.  Pomicanje glave okvira o odnosu na serijske postavke. Postoje dvije verzije:

Upward stretch, gdje je glava okvira podignuta visoko gore, tip okvira vrlo popularan i danas

Upward stretch
Upward stretch
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi