Accommodation In Murter Croatia
Kawasaki Ninja 250R
Zoran Majcan   
Sadraj
Kawasaki Ninja 250R
Stranica 2
Image

Karting stazom pansko, a potom i zagrebakim bulevarima, projurili smo na najmanjem Kawasakijevom Ninji te utvrdili da unato to se proizvodi u Tajvanu prua pregrt zabave, za malo para

Tajvanski kimono za najmanjeg Ninju


Image

E da mi se vratiti dvadesetak godina u rikverc! Tada sam bio puno mlai i jurio zagrebakom Dubravom poput demona u sedlu za to vrijeme superbrzog, dvotaktnog Kawasakija KR1S. Tu i tamo, priutio sam si i pokoju utrku, gdje sam ponekad dahtao za vrat za to vrijeme nedodirljivim GP strojevima, klase do 250 kubika. Tada nitko nije mario za ekologiju i pristojno ponaanje. Kaciga se stavljala na glavu samo na utrkama, a bikeri su na cestama bili olienje zla. Danas se uglavnom promjenilo sve, osim onog poslijednjeg. Divlji dvotaktni strojevi stvar su prolosti, ali zli bikeri i dalje jure cestama, na istim, ekoloki prihvatljivijim etverotaktaima.
Prvi u Hrvatskoj testirao sam jedan od najrespektabilnijih motocikala dananjice, najmanje, etvrtlitarske klase, vozei ga jedinom zagrebakom karting stazom, a potom i gradskim ulicama. Rije je o novom Kawasakiju Ninja 250R, koji razvija punih 32,5 konjskih snaga. Ipak, ne mogu ne napomenuti da je moj drevni cvajo, prije punih 17 godina, ispucavao itavih ezdeset lipicanera.

Image

Image

Najnovijeg, najmanjeg Ninju, pokree moderni dvocilindarski, redni agregat, od 249 kubika, s ukupno osam ventila i hlaenjem tekuinom, koji zadovoljava stroge Euro3 norme. Paljenje je digitalno, mjenja ima est stupnjeva prijenosa. Navedena konjica je ipak dovoljna da malog Kawasakija potjera do 177 km/h, s time da s mjesta do stotke stigne za 5 sekundi, dok 400 metara prelazi u 14,5 sekundi.
Okvir novog Ninje izraen je od elinih cijevi. Odlikuje se zavidnom vrstoom i kompaktnou. Na njega je sprijeda privrena klasina vilica, promjera 37 milimetara, bez mogunosti podeavanja. Straga je montirana aluminijska, dvostruka njihajua ruka, s monoamortizerom podesive tvrdoe i propadanja. Sprijeda je za koenje zaduen disk, promjera 290 mm, nazubljen po obodu, to pridonosi uinkovitijem hlaenju. Na njega djeluje eljust s dva radna klipa. I straga se nalazi disk, promjera 220 milimetara s jednoklipnom eljusti. Zahvaljujui razumno suzdranoj masi od 152 kilograma, zaustavljanje je vie nego solidno i pri najveim brzinama.

Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi