Accommodation In Murter Croatia
Sjeverna i Srednja Amerika - III. dio
Zinger   
Sadraj
Sjeverna i Srednja Amerika - III. dio
Stranica 2
Stranica 3


Image

Izgubivsi se u vrevi, jedva smo pronasli izlazak iz grada da bismo uskoro uplovili u drugi, Santa Maria de Jesus. Ako je Antigua izgledao starinski, ovome bi gradiCu valjalo dodati jos najmanje stotinu godina vise.  
ProuCavajuCi kartu, pronasli smo preCac do Palina. Iako je ta cesta, kao uostalom i mnoge druge, bila oznaCena nsjdebljom crvenom crtom, razbacanog kamenja, nanosa sljunka i pijeska te dubokih, udarnih rupetina, bilo je na njoj doista na pretek. Atmosferu su dopunjavali psi lutalice, koji rado, bezglavo nasrCu na sve sto prolazi na kotaCima. Doista poticajno!
U Palinu smo eljeli skrenuti prema Escuilu. Jos danas ne znam sto je krenulo po zlu? No, onako usput, promasili smo cijeli grad! I prije nego sto smo skuili sto se zbiva, nestalo nam ceste pod kotaCima! Iznenada smo se nasli pred pograniCnom ploCom na kojoj je pisalo Port Customs. Vrativsi se nekoliko kilometara nazad pronasli smo put za tihooceansko ljetovaliste Puerto San Jose. Hotel Real Toledo bio je okruen bodljikavom icom, kako su nam objasnili, radi siguranja. Valjda je zato i soba s poluautomatskom klimom stajala 20 dolara!

Image

Image

VeCer smo proveli u hotelskom baru, omiljenom stjecistu veselih i razgovorljivih mjestana. OsluskujuCi njihov lokalni govor, ubrzo sam utvrdio da ne razumijem ni jednu, jedinu rijeC. Iako je u zemlji slubeni jezik ©panjolski, stanovnici se u svakodnevnom komuniciraju slue drevnim jezikom Maya.
Ujutro, uz veC uobiCajenu gnjavau, prelazimo preko granice sa Salvadorom. Kada lokalne protuhe vide da dolazi Gringo, ponasaju se kao da su ugledale Djeda Mraza. Nakon sto smo teskom mukom odbili sve njihove ponude da nam srede papire, administracija oko ishodenja ulazne vize svela se na desetak papira, kupnju jedne naljepnice i plaCanje biljega, uz ukupni trosak od deset dolara.

 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi