Accommodation In Murter Croatia
Sjeverna i Srednja Amerika - III. dio
Zinger   
Sadraj
Sjeverna i Srednja Amerika - III. dio
Stranica 2
Stranica 3


Nakon sto smo izbili na cestu, jednostavno nismo mogli vjerovati valstitim oCima. Kolnik je bio naprosto besprijekoran, a zavoji optimalizirani, kao stvoreni za dvokotaCno uivanje. »ista fantazija. Izvrstan dojam su8 dodatno naglasavale izvrsne vremenske prilike te prekrasni krajolici. Desno od nas se u nedogled protezala obala Tihog oceana, dok su se lijevo uzdizale vrletne planine. Uz cestu smo naisli i na par simpatiCnih restoranCiCa, s panoramskim terasama te dopadljivi hotelCiC izgraden na hridi sto se izdie n ad bespreglednom puCinom, u kojem smo objedovali. Kao da smo se iznenada nasli na kakvoj tihooceanskoj rivijeri. Naalost, stvarnost Salvadora ipak je mnogo upeCatljivije obiljeena bijedom. SliCno je i u Hondurasu, na Cijoj smo sjevernoj granici upoznali Kanadanina Stuarta, na putu novim motociklom BMW GS Adventure za Buenos Aires, s kojim smo u troje nastavili jasiti do Paname.

Image

Image


U Nikaragvu smo usli preko planinskog prijevoja El Espino. Relativno pusta cesta bila je s obje strane granice vijugava i mjestimiCno izrazito strma. No, asfaltna podloga ipak je bila sasvim zadovoljavajuCa te nam omoguCila pravo uivanje u vonji. Poslijepodne smo stigli u San Juan, gradiC natrpan hotelima i restoranima. I gringosima! Populacija Amera i Kanadjana se u zadnjih nekoliko godina udeseterostruCila. Mjesto se Cini kao istinska oaza za tulumarenje. Sudeci po ekipi, koju smo vidjeli na plai, opojna sredstva su vrlo pristupaCna. Rado bismo ostali jos koji dan, ali nam to nisu dopustali predvideni rokovi puovanja. VeC sljedeCeg jutra uputili smo se prema junoj granici dravice s Costa Ricom, od koje nas je dijelio nepuni sat vremena vonje.

Image

Image

Po svemu sudeCi, Costa Rica, u koju smo usli bez dueg Cekanja i veCih peripetrija, na visem je stupnju razvitka, od svih drava kroz koje smo protutnjali u zadnjih nekoliko dana. Neusporedivo je vise Gringosa, jer u priobalju naprosto cvjeta turizam. Jos donedavno, nekretnine i gradilista uz prekrasne plae mogle su se kupiti za bagatelu. Zaustavili smo se u Tamarindou, uspavanom gradiCu na obali, punom hotela i restorana. Uasnule su nas cijene smjestaja, jer smo za sobu morali ispljuniti 20 dolara po osobi. To nas je natjeralo da veC u cik zore krenemo prema mjestu Playa Naranjo, gdje smo se nadali uhvatiti trajekt za
Puntarenas. Vonja je bila super, krajolik fantastican. U polaznu luku stigli smo u najbolje vrijeme, toCno pola sata prije isplovljavanja.

Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi