...i tako, opet nekud... II dio
Zinger   
Sadržaj
...i tako, opet nekud... II dio
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5


Jedan prolaznik nam je na odmorištu objasnio sa smiješkom da se radi o ekipama momaka iz Belizea, koje uz granicu u Sjedinjenim Državama kupuju stare, skršene aute pa ih onda preko cijelog Meksika šlepaju u svoju domovinu.Tamo ih popravljaju i prodaju.Valjda im se isplati!

Prema savjetima prikupljenim tog jutra u motelu, mogli smo i zaobići groznu lokalnu cestu za Tampico, jer smo bili lijepo upozoreni da je u izuzetno ošem stanju. No, nije nam se putovalo ni uokolo, znatno dužim, zaobilaznim putem. Odlučili smo se ipak truckati, što nam je ubrzo prisjelo. Ceste u Meksiku mogu biti doista grozne.

Moto Putopis po juznoj americi

Moto Putopis po juznoj americi

Začudo,njihovo stanje u toj zemlji vjerno prate brojni prometni znakovi upozorenja i zabrana. Ipak, vozači ne trebaju strahovati od policije, koja tek pasivno i nezainteresirano promatra odvijanje gustog prometa, već od sveprisutnih “topa”. Oko podneva, izbili smo na autocestu od samo nekoliko kilometara, za koju je pak trebalo platiti cestarinu. Upravo smo po tome shvatili da Meksikanci imaju sjajan smisao za humor. Naime, ta prometnica nije bila nimalo bolja od one s koje smo na nju skrenuli, samo sto je bila mrvicu kvalitetnije asfaltirana. Ipak, rupe su i na njoj bile dovoljno velike da mogu progutati cijeli prednji kotač. No, isplatilo se platiti dva dolara, jer smo se barem malo oporavili od još gorih voznih podloga! Iako su ceste krajnje nesigurne, vrlo je razvijeno privatno osiguranje. Barem se tako čini! Na svakoj benzinskoj postaji barem je jedan tip sa sačmaricom i pištoljem, a pojedini uz to nose i mačete, zataknute za pojas. Slično je opremljeno i osoblje kućica za naplatu cestarina, koje na pojedinim, najosjetljivijim punktovima nadzire i vojska. Sto smo se više udaljavali od američke granice, krajolik je polako počeo zadobivati egzotično obličje, popraćeno sve sivijim nijansama siromaštva i stagnacije.

Moto Putopis po juznoj americi

Moto Putopis po juznoj americi 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi