Accommodation In Murter Croatia
...i tako, opet nekud...
Zinger   
Sadraj
...i tako, opet nekud...
Stranica 2
Stranica 3
do Mexica i dalje

putopis motorom do Mexica i dalje

PUTOPIS  Sjeverna i srednja Amerika - I. dio 

Nakon to je definitivno pala odluka o putovanju motociklima kroz cijele Sjedinjene Drave te zemlje Srednje Amerike, trebalo je jo samo prikupiti lovicu i opremu te hrabro krenuti na put...  

"Fuck the GPS, karte su zakon"

    Plan je bio da Dave, Mark i ja krenemo motociklima iz amerike savezne drave Ohio, kroz Kentucky, Tennessee, Mississippi, Alabamu i Teksas te dalje, jo junije, kroz Meksiko, Guatemalu, Salvador, Honduras, Nikaragvu i Kostariko do Paname. Totalno aava ideja, zaeta na jednom urnebesnom tulumu u Zagrebu, postupno je postajala sve ostvarivijom, zahvaljujui internetu te beskrajnom dopisivanju s Daveom i Markom.


Svatko od nas je sa svoje strane Bare strpljivo prikupljao najnuniju lovu, nabavljao potrebnu opremu, koju su dijelom darovali i nai dragi sponzori. Morali smo brino precizirati plan dvomjesenog pothvata, pomno prouavati rutu te nabavljati klasine zemljopisne karte, jer za Junu Ameriku i ne postoje najprecizniji prikazi na GPS ureajima.  Dolazak kasne jeseni bio je najbolji pokazatelj da se neumitno blii dogovoreno vrijeme polaska. Let od Zagreba, preko Pariza do hrvatskog grada Pittsburga u Pennsylvaniji, protekao je ugodno. Jo ugodnija bila je vonja automobilom do Clevelanda, u Ohiou, gdje me je u prijateljevoj garai doekao moj dobri, stari ameriki BMW GSA, kojeg sam kupio jo u vrijeme studija u tom gradu. Navirala su sjeanja na vesele dane provedene uz obale Velikih jezera. Dave, s kojim prijateljujem ve godinama, na moje veliko razoaranje, bio je prisiljen otkazati putovanje. To je znailo da u u nepoznato jaiti samo u drutvu Marka, s kojim sam komuniciao iskljuivo putem interneta. U nekoliko dana Dave i ja odradili smo kompletan servis na mojoj pili, postavili nove gume te obavili nekoliko probnih vonjica, samo da bismo provjerili rad motora i konica te ostvarili barem djeli sna o zajednikom putovanju do Paname.

putopis motorom do Mexica i dalje

putopis motorom do Mexica i dalje


Za divno udo, motor moje pile brujao je kao pelica, a konice koile ko' blesave. Najbolje od svega, motociklistiko odijelo, s ugraenim elektrinim grijaima, funkcioniralo je ba kako treba. Bilo je oko nule, a nisam se u njemu smrzavao! Ohio sam napustio u zoru i u dva dana odvozio oko 1500 napornih i dosadnjikavih kilometara po irokim, ravnim amerikim autocestama, kroz etiri savezne drave. U trenutku polaska, temperatura je bila svega par stupnjeva iznad nule pa sam jedva ekao da se spustim u toplija, juna podneblja.

putopis motorom do Mexica i dalje

Na kraju prvog dana maratonskog puzanja, doputenom brzinom od oko 100 km/h i ukupno prijeenih 750 km, zaustavio sam se u blizini Nashvilla u Tennesseeju. Bilo je hladnije nego u trenutku polaska, a ja umoran od vonje kao pas. Vremena recepcionarka u tipinom amerikom motelu uz autocestu, odobrila mi je kraljevski popust za noenje, objasnivi to injenicom da je najljepe godine svoje davno prohujale mladosti provela na motoru. No, sjeanja su izblijedjela, od alkohola i droge. Povjerila mi je da je ve odavno ista, jer je pronala Boga...

putopis motorom do Mexica i dalje 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi