Accommodation In Murter Croatia
Kawasaki ZR-7
Brzi   
Image

 Šta reći o ovom motoru – ništa loše !
 Ovaj motocikl je klasičan naked bike koji svoje korijene vuče još u staroj seriji „Z“ koja nam je kao klincima bila tiha patnja u vremenu prvog filma o „Pobješnjelom Maxu“.Dizajn mu je jednostavan, a opet se lagano prepoznaje na cesti.U produžetku linije od spremnika goriva su dizajnirane glatke plastične obloge koje tu liniju poveziju sa stražnjim krajem pa daju ovom nakedu  umjerenu dozu agresivnosti.

Image

Image

Image

 Okvir odaje dojam čvrstoče i sigurnosti a izrađen je od dvostrukih čeličnih cijevi. Zadnji kraj se oslanja na vilicu sa Uni-Track monoamortizerom sa mogučnošću podešavanja tvroče opruge. Naprijed je klasična teleskopska vilica sa štapovima promjera 41 mm koja sasvim zadovoljavajuče odrađuje svoj posao, osim što mi kod kočenja djeluje malo premekana pa prednji kraj dosta ponire kod kočenja.

   Kočnice solidno odrađuju svoj posao uz pomoč 2 diska promjera 300mm opremljena četveroklipnim kliještima, dok se na zadnjem kotaču nalazi 1 disk promjera 240 mm sa dvoklipnim kliještima.Naplatci su izrađeni od aluminija i sa po tri kraka na svakome, pa daju lagani sportski „štih“ .

Image

Instrumenti su izvedeni kao dva klasična, okrugla pokazivača broja okretaja motora i brzinomjera sa zelenim brojkama na tanmoj podlozi  ispod kojih se nalaze 4 kontrolne lampice s kontakt bravicom u sredini i pokazivačem količine goriva smještenog iznad kontakt brave.


Posebno bih naglasio da u spremnik gorivaa stane 22 litre benzina, što uz potrošnju od 5-6 lit/100km daje ovom motociklu veliku autonomiju, za razliku od mog bivšeg LTD-a 450 s kojim sam radi upola manjeg spremnika morao svakih 130-150 km tražiti benzinsku da ne presuši nasted ceste.

ImageZbog svega toga pala je definitivna odluka o prodaji što je i učinjeno te je krenula potraga za novim motociklom. Nakon mjesec dana razmišljanja i potrage dobio informaciju da Julius namjerava prodati svog ZR-a! Izmjenjeno nekoliko PP-ova, dogovoren sastanak uz kavicu i probna vožnja.... i tako sam ja postao ponosni vlasnik ZRa-7!
   Nažalost zbog obiteljskih i drugih obveza još nije realizirano niti jedno ozbiljnije putovanje tako da se za sada vožnja svodi na jednodnevne izlete po Hrv. Zagorju, Žumberku i sl. Pa za kraj još nekoli fotkica s tih vožnjica.

Image

Image

Image

Image


Eto to bi ukratko bila moje pričica! Sad još neke „sinice“ trebam riješit do kraja ove godine, a onda je cesta moja neka bude zdravlja bit će još i puno kilometara pod kotačima!  


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi