Russell Mitchell
James1100   
Opet je vrijeme da spomenem jednog od rijetkih neamerikanaca meu stvaraocima custom motocikala:

Russell Mitchell

Image


je porijeklom iz Zapadne Engleske. ivopisan i prilino nemiran lik. Kao klinac, bio je zaluen skateboardom do 16-te godine i prvog susreta s motorima. Po vlastitim rijeima, nikad se nije okrenuo unatrag. Punker koji je s 22 godine diplomirao i postao veterinar. Zapoljava se u Londonu i dodir s velikim gradom u njemu stvara elju da doivi vie od obinog odraivanja radnog staa.
U SAD je doao preko agencije kao model, i to je njegovo prvo zaposlenje tamo. Pokuavao je biti i glumac i jo toga, ali cijelo je vrijeme bio u dodiru s motociklima to je kasnije postalo njegovo zanimanje i po emu je postao slavan. Od 1995.g. vodi vlastiti posao, firmu «Exile», koja je postala vaan dio scene, i po vrlo lijepim motociklima i kao cijenjen proizvoa aftermarket dijelova koje vole ugraivati i drugi veliki majstori poput Arlen Nessa.
O imenu «Exile» novinari raspredaju prie na sljedei nain: Englez koji je zaljubljen u ameriku filozofiju motora, iz svoje domovine odlazi u egzil (Exile) u domovinu motocikala na kojima se voli voziti i raditi. Meutim, pria je mnogo prozainija. U vrijeme kad je Mitchell napravio svoju prvu preradu, bilo je moderno svom motoru dati ime. Tako se zvala njegova Lambretta, a kasnije prerade su nosile isto ime i slijedei redni broj.

Exile 2, za primjer

Image

Russell Mitchell je pravi predstavnik chopper filozofije. Svi njegovi motori imaju sve potrebne dijelove da bi funkcionirali, a taj je spisak vrlo kratak: okvir, agregat, upravlja, kotai, sjedalo i rezervoar goriva. Blatobrani i rasvjeta su neizbjene stvari, ali nikakvih drugih ukrasa i dodataka motociklu ne trebaju. Pa ak niti  zamaranje s raznim bojama to je velika razlika od onog to radi s vlastitim tijelom. On je jedan od najtetoviranijih slavnih ljudi u svijetu. Uglavnom, prva rije kojom e netko komentirati-pohvaliti njegove radove je «minimalizam», koji je s Mitchellom dobio jednu novu i mnogo znaajniju dimenziju.
Druga je njegova karakteristika da radi klasine linije motora, choppere i trackere, ali izgled im je originalan tako da je njegove proizvode nemogue pomijeati s drugim ili komentirati da je tako neto ve vieno.
Slijedee je to da on ne radi show bikeove. Svaki njegov motor koji vam se svidi, moete i kupiti. Cijene nisu male, ali gledajui cijelu scenu, nisu niti na vrhu i nije nedostino imati njegov motor.
I posljednje, ali svakako ne najmanje vano. Znaajno je koliko i minimalizam i u njega se savreno uklapa: Russell Mitchell je s trona skinuo sjaj. Na motorima nema kroma i poliranja do visokog sjaja, ali svejedno izgledaju vrlo dobro. Lakirani su takoer jednostavno, veinom su crni ili srebrni, a vrlo su rijetke kombinacije u vie boja. To je originalan image koji je kasnije pokrenuo cijeli trend.
Toliko, gledajui njegovo razmiljanje o motociklima, niti ovaj lanak ne moe biti dui i opirniji, ali zato pogled na ono to on radi govori mnogo vie od svakog pisanog teksta o njemu. Na prvoj slici je njegov najpoznatiji proizvod, nazvan jednostavno

Chopper

Image

Image

Image

Image

Image

Imagehttp://www.exilecycles.com/


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi