Accommodation In Murter Croatia
Test: Jet kaciga Nitro X-520V
Lukas   
Image

U naem nastavku testiranja Nitrovih jet kaciga isprobali samo i model X-520V. Model je vrlo slian modelu X-517 po obliku koljke, znai , ovdje je rije o jet modelu za uporabu u toplijim meteorolokim uvijetima. Testni model je bio crne sjajne boje sa zatamljenim vizirom, opet pun pogodak za ljetno sunce. 


Vizir ovog modela je dublji pa i s time prua bolju zatitiu od vjetra za lice nego model X-517, al i izgled je drugaiji samim time. Vizir je napravljen od materijala koji su otporni na grebanje i ne dozvoljavaju magljenje vizira. Unutranjost kacige je kobinacija plave i be boje s tim da su jastuii za obraze od be koe koje je mogue naruiti u vie veliina. Lijepo i ugodno.Unutranjost kacige je mogue skinuti radi odravanja higijene tako da je to veliki plus za ovaj model. Otvori za ventilaciju kacige su izvedeni u varijanti sa  etiri zasebna otvora, dva za dovod zraka i dva za odvod s tim da se svaki od njih moe posebno otvarati i zatvarati. Moram rei da je i ovdje sustav ventiliranja izvrstan jer su otvori vei nego u prethodnih modela tako da je protok zraka podosta vei. To se osjeti, naravno, boljim hlaenjem glave unutar kacige. koljka kacige je napravljena od fiberglasa te je  isto kao i model X-533, nositelj je ACU Gold naljepnice i  certificirana po ECER 2205 standardu. Masa kacige je 1250 grama +/- 50 grama.

Sigurnosna vezica je izvedena kao i kod prethodnih modela s tim da nije preporuljivo stavljati kacigu na glavu bez kopanja sigurnosne vezice zbog oblika koljke, iako nismo na motociklu ili skuteru.
Ovaj put sam imao priliku je isprobati na temp od 14 stupnjeva Celzijevaca i moram rei da to nije kaciga za uporabu po tako niskim temperaturama, ali za temperature iznad 18, 20 Celzijevaca mislim da postaje pravi melem za glavu. Dubina vizira je dokazala jo jednom svoju ulogu, ali oblik koljke nam govori da je ovdje rije o ljetnom modelu Nitrovih jet kaciga.

Buka je mali problem, ali to je zbog konstrukcije kacige koja nam odreuje takve elemente tako da brzine iznad 100km/h zahtjevaju uporabu  epia za ui po mojoj  procjeni. NAravno da nije obavezno, ali ako upotrebljavate motocikl svaki dan na par sati, preporuljivo je. Moram rei da su rijetki modeli jet kaciga koji imaju dobru zatititu od buke, pogotovo ako govorimo o svakodnevoj uporabi, tako da ovo normalna stvar za ovakav plitki model koljke kacige.

Openito bih ocjenio ovu kacigu kao vrlo dobar ljetni jet model gdje je uporaba ovog modela ograniena na toplije dane te je  sigurnost  dokazana zadovoljavanjem ACU gold standarda.
Najvie bih je preporuio za vozae koji se uglavnom voze unutar urbanih sredina na motociklima i skuterima.

Ocjena: 4


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi