Accommodation In Murter Croatia
Nitro Jet X533-V Aerotech
Lukas   
Image

U naem daljnjem testiranju  jet kaciga nastavili smo sa Nitrovim modelom X533-V. Ovaj model moemo svrstati meu top modele  jet kaciga koje se kreu danas na tritu.
koljka je duboka, izraena od fiberglasa te prua izvrsnu zatitu od buke i vjetra, naroito na stranjem dijelu glave gdje obino jet kacige, zbog svoje konstruktivne dubine, ne pruaju ba najbolju zatitu od vjetra. Kaciga tei svega 1500 +/- 50 gr.


Untranjost kacige je izraena od antialergijskih materijala i mogue ju je skidati s time da jastuii za obraze postoje u nekoliko veliina.
Na prvi pogled bio sam impresioniran sa izgledom kacige,pogotovo sa stranjim spoilerom i izgledom uvodnika zraka za ventilaciju kacige.  Jo jedan od izvrsnih estetskih poteza Nitra.

Image


Sigurnosna vezica je napravljena sa “push-to relese” kopom.
Vizir je dubok, samim time vie nam titi lice od vjetra i kie, a moram naglasiti da ovaj model ima izvrsnu izolaciju od buke  to je ,po meni osobno, najvei plus. Vizir se brzo moe promijeniti zahvaljujui “Quick release” tehnologiji, a  mogue je i staviti zatamnjeni vizir kao opciju.
Prednost dubokog vizira najvie sam osjetio po kii kada me fino oprao pljusak i rei u da je i ovaj model zadovoljio moje standarde “all weather” kacige.

Ventilacija kacige i izvedena usisnicima na prednjoj strani kacige koji su poprilino veliki, zatieni mreicom, tako da nam “ram air” ugodno hladi glavu untar kacige. Kao da imamo usisnike za dinamiko prednabijanje zraka. Evo kako taj mali usisnik i izgleda.

Image

Sa zadnje strane kacige su dva otvora, istog oblika  koji se nalaze na aerdinamiki oblikovanom spoileru,  i slue nam za odvoenje toplog zraka iz unutranjosti kacige.  Za svaku stranu moemo posebno regulirati protok koliine zraka kroz kacigu ovisno o potrebi. Jednom rijeju, palace gore!

Image

Kaciga je certificirana po ECER 22.05 i ACU Gold (Auto-Cycling Union)  standardu. To nam ve govori da je ovdje rije o sigurnoj i ozbiljnoj kacigi. Openito, kacige sa  ACU Silver ili ACU Gold standardima glase kao najsigurnije u klasi.
Kacigu sam testirao do brzine 145 km/h i mogu rei samo najbolje za ovaj model te da je zadovoljila moje oekivanja pa ak i vie. Kaciga je kvalitetna, izolacija od buke vrlo dobra, zatita od vjetra izvrsna, ventilacija kacige izvrsna, pokrivenost i zatita glave odlina, udobnost noenja kacige odlina te na kraju mogu samo rei : ocjena 5


Ovaj model je dostupno u 3 boje
Cijena (Kn):
1.049,00 (Mono)
1.149,00 (Matt / Metallic)
1.249,00 (Graphic)

Glavni distributer Nitro kaciga je tvrtka MAGNETIX tako da odgovore na daljnje upite o veliinama i bojama uptite na njihov tel: +385 - 1/ 3695 - 361 | Mob : +385 - 98/ 1374 - 790 te adresu Trakoanska 3, 10000 Zagreb 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi