Accommodation In Murter Croatia
Test :Jet kaciga NItro X517-AV
Lukas   
Image

Iz Nitrove ponude izvukli smo jedan model za ove ljetne vručine koji nam se definitivno isplatio testirati. Radi se o jet modelu X517-AV, plitkom jet modelu koji nas malo podsjeća na pilotsku kacigu nekog borbeng zrakopolva. Kada kažem plitkom modelu, onda mislim na dubinu školjke kacige. Školjka kacige je napravljena od fiberglasa ,isto kao i model X508 te teži samo 1000g +/- 50g.


Moram reći da je ovo najlakši model , kojeg sa ja probao, u kojemu je glava pokrivena i sa stražnje strane. Naravno, nije potpuno tako da je doljnji dio potiljka otkriven, ali odmah ću naglasiti da je ovo prava proljetno-ljetna kaciga tj. kaciga namjenjena za temperature iznad 18 Celzijevaca i mislim da uporaba po nekom hladnijem vremenu ne bi bila ugodna. Jastučići za obraze se nalaze izvan kacige sa doljnje strane i  prišiveni su za sigurnosnu vezicu. Sigurnosna vezica ima „push-to-relese“ sustav vezivanja. Vizir je napravljen da štiti područje oči i sinusa. Dio oko nosa je malo podignut, a i time se dobiva taj „pilot look“. Model koji sam testirao bio je sa zatamljenim vizirom tako da je to bio pravi estetski „bulls eye“. Što se tiče komfora, ova ja kaciga melem za ovakav temperaturni udar ljetnih vručina, dva vetilacijska otvora nalaze se na čeonom dijelu kacige, dovoljni za prozračivanje  pri bržoj vožnji. Unutrašnjost je napravljena od umjetnih antialergijskih materijala i nije je moguće skidati. Zatamljeni vizir je pun pogodak jer uporaba sunčanih naočala više nije potrebna, ali uvijek imajte krpicu za čišćenje vizira. Zamjena vizira se vrši tako da se odvrnu plastični držači sa strane, postavi drugi vizir te se držači zavrnu nazad na kacigu.

Image

Buka je malo veća nego u prethodno testiranom modelu , ali moramo biti svijesni da se ovdje govori o jet kacigi koja nema tu dubinu školjke koju pružaju standardni oblici jet kaciga.
Po ovim vrućinama mi nije ni najmanje smetalo,čak sam tražio i mjesto gdje najjače puše izbjegavajući svoj vizir na motoru. Kaciga je testirana do 135 km/h gdje buka postaje prevelika, bar za mene. Testni model je bio srebrne metalik boje tako da se sunce nije zadržavalo na mojo glavi koliko bi to bilo na nekom tamnijem modelu. Cijelo jedno poslije podne  proveo sam u centru Zagreba, na motoru, po ovim nesnosnim vručinama i nije mi bilo teško.
Za vozače motocikala i skutera ,koji se često nalaze u gradskim gužvama po visokim temperaturama, definitivno preporučam ovaj model. Kaciga je certificirana po ECER 22.05  standardima tako da sigurnost nije upitna.

Image

Teško mi je dati ocjenu za  ovaj model jer je kaciga definitivno za korištenje po višim temperaturama (osim ako ne volite svoje sinuse) pa ću reći ovako:
Estetski look je odličan(5), kaciga je definitivno za uporabu po višim temperaturama (18 i više Celzijevaca)(5), zaštitna je ista kao i  kod svake jet kacige(4), definitivan pobijednik za korištenje u gradu. S obzirom da ja svaki dan odvozim 50- tak i više kilometara na motoru (međugradska vožnja) mogu reći da se slobodno kaciga može koristiti za takav način vožnje.
Ne bih je preporučio za vožnju na manjim temperaturama od 18 Celzijevaca, pogotovo ako nemate nikakvo zaštitno staklo na motociklu te vožnju na neka veća putovanja(3).

Image

Fotografija by Lukas & DOC

Cijena modela: 849,00kn (+ zatamljeni vizir: 349,00kn)
Glavni distributer Nitro kaciga je tvrtka MAGNETIX tako da odgovore na daljnje upite o veličinama i bojama uptite na njihov tel: +385 - 1/ 3695 - 361 | Mob : +385 - 98/ 1374 - 790 te adresu Trakošćanska 3, 10000 Zagreb 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi