Test : Jet Kaciga Nitro X508
Lukas   
Image
Za ljubitelje jet kaciga stiglo je jedno malo osvjeenje. Ja bih je slobodno nazvao „all weather“ jet kacigom. Rije je o Nitrovom modelu X508  koji je stvarno zasluio svake pohvale iako ne spada u vrh Nitrove ponude. Napravio sam mali test pa u rei par rijei o tom modelu.koljka kacige je napravljena od fiberglasa tako da je njena masa svega 1350 g. kompletna sa vizirom. S obzirom da je rije o jet kacigi, koja vam je od koristi i po kii i po suncu, moemo rei da je kaciga udobna i lagana. Ne umara vozaa niti tokom due vonje. Vizir je velik i dubok tako da u sputenom poloaju onemoguuje jako podsisavanje zraka prema licu te na taj nain i smanjuju buku. Ova ocjena vrijedi za brzine do 130km/h s obzirom da sam ju testirao do maximalno te brzine. Pri podizanju i sputanju vizira mora se obratiti pozornost da je sigurnosna vezica kacige zakopana jer je mehanizam za pomicanje vizira vrlo vrst. To nam daje garanciju dugotrajnosti te da ne moe doi do nekontroliranog sputanja ili dizanja vizira u vonji.

Image

Vizir dolazi u prozirnoj verziji sa kacigom te se kao opciju moe nabaviti zatamljeni vizir za sunce.
Otvori za ventilaciju untranjosti kacige nalaze se sa gornje strane kacige, a mehanizam za otvaranje i zatvaranje otvora za zrak je vrlo jedostavan za rukovanje.
Unutranjost kacige je obloena anti-alergijskim materijalima. Unutarnja obloga i jatuii za obraze se mogu skidati tako da je odravanje higijene kacige uvelike olakano.Sigurnosno vezivanje kacige je napravljeno pomou „push-to release“ kope. Mala zamjerka je u u tome to nema prstena za privrivanje kacige na motociklima ili skuterima no s obzirom na uestalu uporabu kofera na motociklima, ne smatram to kao neku preveliku manu.  Kaciga je certificirana po nanovijim ECER 22.05  standardima.
to se tie same eksploatacije kacige, mogu slobodno rei da buka u kacigi manja u odnosu na konkurenciju u istoj klasi s obzirom da ovdje govorimo o otvorenoj jet kacigi. Zavrna obrada i lak su odlini.
Kao osoba koja koristi uglavnom JET kacige kroz cijelu godinu osim zime, moram priznati da mi je  ovaj model Nitra zapeo za oko. Vjerujem da bi vozaima motocikala i skutera ovakav izbor jet kacige bio pravo temperaturno olakanje po ovim ljetnim vruinama.
Ocjena: 4

Cijena kacige je 999,00 kn.

Glavni distributer Nitro kaciga je tvrtka MAGNETIX tako da odgovore na daljnje upite o veliinama i bojama uptite na njihov tel: +385 - 1/ 3695 - 361 | Mob : +385 - 98/ 1374 - 790 te adresu
Trakoanska 3, 10000 Zagreb


 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi