Arlen Ness
James1100   
Sadržaj
Arlen Ness
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Image

Ovo je definitivno najveća pojava u svijetu prerada Harleya, i ne samo te marke. Najviše o tome govori nadimak koji su mu dali drugi i na koji ćete naletjeti pri bilo kojem pretraživanju interneta kada su tema customi: King of choppers. Kada se govori o majstorima prerada, sve uvijek počinje njegovim imenom. Čovjek s vrlo izraženom umjetničkom crtom i ogromnog tehničkog znanja.


Na sceni je punih 40 godina. Početak je klasičan, u garaži, 1967.g. Njegov prvi nastup na showu mu donosi i prvu pobjedu za najbolju preradu. Radilo se o Harley Davidsonu, Knucklehead modelu iz 1947.g.

Image

Jedna je od njegovih karakteristika da ima vrlo raznolike interese, nije mu strana ni jedna vrsta prerada i uvijek želi biti što inovativniji. Ne boji se uhvatiti u koštac ni s jednim tehničkim problemom i kod njega zaista vrijedi pravilo da ništa nije nemoguće. Ipak, kad se malo napravi pregled njegovih radova, vidi se da su mu najveća fascinacija veliki bogati cruiseri, a nakon toga stare linije Harleya, raceri, te uz njih streetraceri, chopperi kratkih prednjih vilica i vrlo dugih okvira rađenih da bi bili što bolji pri velikim brzinama na pravcu. Na takve motore naravno idu i vrlo pojačani agregati.


Prvo mali pogled na cruisere, motore s kojima je Arlen Ness sebe stavio na poziciju na kojoj je sada, legende. Neke sam slike već stavljao na ovu stranicu pa  će isti sad biti prikazani iz drugog kuta.

Najljepši je Smooth (glatki), a na netu se može naći i ime Smoothness, što je vjerojatno točno jer mnogo njegovih modela u svom imenu sadrži prezime autora.

Image


Također je vrlo poznat Nesstalgia, ili Chevy
Image


Još jedan vrlo poznati motor je American Eagle
Image

a takvih motora ima još
Image
Image
Image 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi