S&S X-Wedge
James1100   
Image

Najpoznatiji aftermarket proizvođač za Harley Davidson ima novi proizvod, agregat nazvan X-Wedge. Kako su i u USA norme za zagađenje i buku također sve strože, uskoro postojeće agregate više neće biti moguće tome prilagoditi.


4 godine rada na novom projektu, po mojoj ocjeni bilo je vrlo uspješno. Agregat i dalje ima prepoznatljivi V oblik, i dalje je mjenjač poseban sklop motocikla, i dalje ima suhi karter. Zvuk je također prepoznatljiv, Harleyev, iako radi malo više "tekuće". Mislim da je ovo bolji spoj tradicije (toliko važne za HD) i modernog od Porscheovog projekta za model V Rod i uvjeren sam da su u Harleyu imali boljeg partnera u susjedstvu za izradu novog agregata nego su to bili Nijemci. Ovaj stroj je mnogo više "američki". Toliko o teoriji. kakav je novi agregat, znat će se kad se pojave prva iskustva korisnika po forumima i ostalome gdje se može čuti njihovo mišljenje, koje je jedino važno.

Image

Osnovne pojedinosti:

  • V2 - 56 stupnjeva
  • 3 bregaste osovine u bloku pogonjene zupčastim remenom (zbog manje buke)
  • 3 ventila po cilindru - 1 usis, 2 ispuh
  • elektronsko ubrizgavanje - linija usisa (brizgaljka goriva i usisni ventil) postavljena okomito na liniju ispuha u (ispušne ventile). Te dvije zamišljene osi čine slovo X i tako je nastalo ime agregata.
  • buka manja 5db od tradicionalnog agregata S&S 117cui u rasponu 2000-5000 okretaja
  • novi agregat neće odgovarati u postojeće okvire na tržištu i na njega neće odgovarati postojeći modeli auspuha (ako sam dobro shvatio tekst na talijanskom ). Kompatibilan je s postojećim prijenosima i na njega će odgovarati ostali postojeći aftermarket proizvodi
  • ponuda zapremine je od 110 do 139 cui (1800 - 2300 ccm)

Naravno, kako to već kod Amera ide, u projekt su od početka uključeni i neki poznati prerađivači HD motocikala, kao što je Arlen Ness

Image
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi