FAŠNIČKA ŠPICA –
Beeblebrox   
PROSLAVA FAŠNIKA U ZAGREBU


POZIV NA SUDJELOVANJE, ZABAVU, PLES, HRANU, PIĆE - KONZUMERSTVO

I VOŽNJU MOTOCIKLIMA !

Štovano mnoštvo grada Zagreba,
                                             
Trg Petra Preradovića, Cvjetni trg, u subotu, dana 17.02.2007. postaje vlasništvo naroda i fašnička zona. Ove godine po prvi put u povijesti Zagreba, fašnik poprima (po)modnu etiketu pod nazivom – KONZUMERSTVO.

Kupovali smo više nego što nam treba, prodavali na dug i tako ćemo nastaviti; popusti, rasprodaje, obročne prodaje, dopušteni minusi, peglanje kartica, tjedne i dnevne ponude, sezonske najnovije kolekcije, On line shopping, klađenje – nama ništa nije strano – ovisni smo o shoppingu. Reklame, letci, prospekti gdje god se okreneš... NE OVO NIJE ANTI GLOBALISTIČKI I ANTI KONZUMERISTIČKI PROSVJED – OVO JE FAŠNIK, A NA TAJ DAN SE RUGAMO SVIMA, POSEBICE SEBI SAMIMA.


  Poklade su poznate kao vrijeme zabave, kako na selu tako i u gradu, u prošlosti i u sadašnjosti. Obilje pa i neumjerenost u jelu, primanje i uzvraćanje posjeta, druženje i plesne zabave značajke su koje poklade iskazuju. U organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, u Zagrebu se treću godinu za redom obnavlja tradicija organiziranja fašničkih proslava pod nazivom «Fašnik u Zagrebu», sa ciljem da ova manifestacija postane veliki i spektakularni Zagrebački happening, čiji se status i organizacija može mjeriti sa Riječkim i Samoborskim karnevalima.
Fašnička povorka prerušenih i maskiranih sudionika kreće u subotnju špicu sa Cvjetnog trga, Bogovićevom i Gajevom ulicom, te Teslinom ulicom natrag na Cvjetni trg, koji će se ove godine 17. 2. 2007, sa okolnim ulicama i obližnjim kafićima pretvoriti u mali fašnički grad, a proglasiti republikom, u 19 sati kada će gradonačelnik predati ključeve grada puku.. Jutarnjim koncertom pod nazivom "Fašnik v srcu Zagreba" zagrebački folklorni ansambli i njihovi gosti iz Hrvatske i inozemstva predstavit će pokladne folklorne tradicije različitih regija, dok će tijekom cijelog dana sve do 22 sata navečer, atmosferu nabrijavati bogati program sastavljen od brojnih plesnih skupina, predstava i performansa, fašničkih i nagradnih igara, poklon iznenađenja, promotivnih cijena hrane i pića, grupa Valungari, Delyricum Tremens, Sick swing orchestra i TBF-a., u slavlju će nam se pridružiti i oldtimeri i motociklisti, a na kraju programa fašnički lutak fašnik simbolički će se spaliti, kako bi označio kraj vladavine puka.

                                                                 
Fašnik će se reklamirati putem medijskih pokrovitelja i promotivnih materijala, a tijekom dana očekujemo preko 10.000 posjetitelja, te sudjelovanje 1.000 izvođača. Ovim putem pozivamo Vas da dođete tamo gdje svi idu – u fašnički shopping centar i uveličajte taj dan svojom maštovitom maskom pod tom temom ili nekom drugom; budite grupna ili pojedinačna maska. Svakako se maskirajte i uživajte u promotivnim cijenama hrane i pića. Osigurane su bogate nagrade za najmaštovitije i najsmjelije. Ukoliko niste imali vremena ili ideja, svejedno se pojavite, jer vas u fašničkoj zoni očekuju stručnjaci u čije ćete se ruke mirno prepustiti i zamaskirati.

1.HMK Zagreb na Fašniku u Zagrebu

17.02.2007. Subota
Pozivamo sve moto i oldtimer klubove i vozače motocikla, mopeda, skutera, trike i kvada
dana 17.02.2007. subota neka dođu u 1.HMK - Zagreb , Martićeva 17, koji organizira vožnju ulicama sada tradicionalno okupljanje svih motociklista svake godine i vožnju motociklima ulicama grada uz jedini uvjet, kaciga na glavi i registriran motocikl.
Vrijeme okupljanja je 17.30 sati.
Start 18.00 sati.

GLAVNI PUT:

Start iz 1.Hrvatskog motociklističkog kluba Zagreb, Fra Grge Martića kbr. 17 :

–       Martićeva – Bauerova – Vlaška –

POSEBNI PRAVILNIK:
Dužina itinerera       km,
trajanje itinerera od 30 do 45 minuta,
vožnja u koloni dva po dva u redu, prosječna brzina 40 kmh.
Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornos 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li će nam ona brojka 92, 95, 98, 100 reći koje je gorivo jače ili slabije po kaloričnoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jače od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je određeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi