FAŠNIČKA ŠPICA –
Beeblebrox   
PROSLAVA FAŠNIKA U ZAGREBU


POZIV NA SUDJELOVANJE, ZABAVU, PLES, HRANU, PIĆE - KONZUMERSTVO

I VOŽNJU MOTOCIKLIMA !

Štovano mnoštvo grada Zagreba,
                                             
Trg Petra Preradovića, Cvjetni trg, u subotu, dana 17.02.2007. postaje vlasništvo naroda i fašnička zona. Ove godine po prvi put u povijesti Zagreba, fašnik poprima (po)modnu etiketu pod nazivom – KONZUMERSTVO.

Kupovali smo više nego što nam treba, prodavali na dug i tako ćemo nastaviti; popusti, rasprodaje, obročne prodaje, dopušteni minusi, peglanje kartica, tjedne i dnevne ponude, sezonske najnovije kolekcije, On line shopping, klađenje – nama ništa nije strano – ovisni smo o shoppingu. Reklame, letci, prospekti gdje god se okreneš... NE OVO NIJE ANTI GLOBALISTIČKI I ANTI KONZUMERISTIČKI PROSVJED – OVO JE FAŠNIK, A NA TAJ DAN SE RUGAMO SVIMA, POSEBICE SEBI SAMIMA.


  Poklade su poznate kao vrijeme zabave, kako na selu tako i u gradu, u prošlosti i u sadašnjosti. Obilje pa i neumjerenost u jelu, primanje i uzvraćanje posjeta, druženje i plesne zabave značajke su koje poklade iskazuju. U organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, u Zagrebu se treću godinu za redom obnavlja tradicija organiziranja fašničkih proslava pod nazivom «Fašnik u Zagrebu», sa ciljem da ova manifestacija postane veliki i spektakularni Zagrebački happening, čiji se status i organizacija može mjeriti sa Riječkim i Samoborskim karnevalima.
Fašnička povorka prerušenih i maskiranih sudionika kreće u subotnju špicu sa Cvjetnog trga, Bogovićevom i Gajevom ulicom, te Teslinom ulicom natrag na Cvjetni trg, koji će se ove godine 17. 2. 2007, sa okolnim ulicama i obližnjim kafićima pretvoriti u mali fašnički grad, a proglasiti republikom, u 19 sati kada će gradonačelnik predati ključeve grada puku.. Jutarnjim koncertom pod nazivom "Fašnik v srcu Zagreba" zagrebački folklorni ansambli i njihovi gosti iz Hrvatske i inozemstva predstavit će pokladne folklorne tradicije različitih regija, dok će tijekom cijelog dana sve do 22 sata navečer, atmosferu nabrijavati bogati program sastavljen od brojnih plesnih skupina, predstava i performansa, fašničkih i nagradnih igara, poklon iznenađenja, promotivnih cijena hrane i pića, grupa Valungari, Delyricum Tremens, Sick swing orchestra i TBF-a., u slavlju će nam se pridružiti i oldtimeri i motociklisti, a na kraju programa fašnički lutak fašnik simbolički će se spaliti, kako bi označio kraj vladavine puka.

                                                                 
Fašnik će se reklamirati putem medijskih pokrovitelja i promotivnih materijala, a tijekom dana očekujemo preko 10.000 posjetitelja, te sudjelovanje 1.000 izvođača. Ovim putem pozivamo Vas da dođete tamo gdje svi idu – u fašnički shopping centar i uveličajte taj dan svojom maštovitom maskom pod tom temom ili nekom drugom; budite grupna ili pojedinačna maska. Svakako se maskirajte i uživajte u promotivnim cijenama hrane i pića. Osigurane su bogate nagrade za najmaštovitije i najsmjelije. Ukoliko niste imali vremena ili ideja, svejedno se pojavite, jer vas u fašničkoj zoni očekuju stručnjaci u čije ćete se ruke mirno prepustiti i zamaskirati.

1.HMK Zagreb na Fašniku u Zagrebu

17.02.2007. Subota
Pozivamo sve moto i oldtimer klubove i vozače motocikla, mopeda, skutera, trike i kvada
dana 17.02.2007. subota neka dođu u 1.HMK - Zagreb , Martićeva 17, koji organizira vožnju ulicama sada tradicionalno okupljanje svih motociklista svake godine i vožnju motociklima ulicama grada uz jedini uvjet, kaciga na glavi i registriran motocikl.
Vrijeme okupljanja je 17.30 sati.
Start 18.00 sati.

GLAVNI PUT:

Start iz 1.Hrvatskog motociklističkog kluba Zagreb, Fra Grge Martića kbr. 17 :

–       Martićeva – Bauerova – Vlaška –

POSEBNI PRAVILNIK:
Dužina itinerera       km,
trajanje itinerera od 30 do 45 minuta,
vožnja u koloni dva po dva u redu, prosječna brzina 40 kmh.
Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornos 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi