Accommodation In Murter Croatia
Beverly 250ie rewiev : Part II
Lukas   

Image
Beverly se pokazao kao vrlo dobro rješenje za vožnju po prometnicama u gradu i izvan njega tj. po međugradskim prometnicama. Na žalost još se razradjujemo tako da prevelikog forsiranja agregata ne dozvoljavamo, ali tu i tamo smo ga stisnuli da motor osjeti naprezanja kako bi se djelovi unutar motora podvrgli višim tlakovima I temperaturama kako bi se bolje cementirali( ne u doslovnom smislu). Naime, motori ugrađeni u skutere (4-t) se malo drugačije razrađuju nego motori sa klasičnim mjenjačem.
Male su razlike, ali postoje.

Beverly se pokazao kao motocikl sa odličnom stabilnosti pa čak I po kiši. Kočnice su precizne I doziraju linearno silu kočenja ovisno o brzini I sili kojom stiščemo ručicu kočnice. Za blokiranje kotača potrebno je vrlo jako stisnuti ručicu što odgovara motociklu tih karakteristika jer u iznenadnim slučajevima nećemo rafleksno zablokirati kotače. Meni osobno to nije odgovaralo na početku, ali mora se uzeti u obzir da je moj prethodni skuter bio kineske proizvodnje pa je svako kočenje bilo drugačije jer je zavisilo o vanjskoj temperature. Zimi su kočnice bile tvrde kao kamen, a u toplije dane kočnice su bile jako mekane. Čak su se razlike očitavale u jednom danu, kada bi ujutro išao na posao bilo bi hladno dok je dnevna temperature narasla za 15  Celzijevaca. Na talijanu se te stvari ne događaju.
Moram priznati da mi se čini da je kočnica na kinezu I to prednja koja izgleda močno za jednog 150ccm, bila  jača od Beverly-jeve. Za usporedbu, oba motora imaju disk na prednjem I zadnjem kotaču. Razlika u težini motocikala je 26 kg za Beverlya koji je teži.
Beverly se eksploatira po svim vremenskim uvijetima neovisno o temp. i motor je čist tako da plastike koja ga štite od vode I blata su jako dobro koncipirane. Žalosno je samo što otvori za ispuhivanje toplog zraka nemaju usmjerivače tako da velike koristi po hladnijim danima baš I nema. Ima ako stavite prekrivač za noge na sebe. U tom  slučaju će se topli zrak upuhivati pod pokrivač I na taj način držati noge toplijima.
Na zaštiti od vjetra se baš I nisu potrudili tako da prednji vizir koji dobijete tvornički ima svrhu da štiti vozača do vrata, ali glava je na udaru vjetra atko da I buka pri vožnji nije mala. Naravno da će se na ovo smijati osobe koje voze lude brze motore, ali bit skutera je da te zaštiti od vremenskih nepogoda I vjetra te ostalog. Stoga oni koji su osjetljiviji bi trebali razmisliti o kupnji produženog stakla koje postoji u orginalu i automatski s njim se prekrivaju i ruke. Dobra i funkcionalna stvar, ali nagrđuje motocikl.
Na samom radu agregata se nije ništa promjenilo, znači miran i tih rad, dobar odziv snage, dovoljno momenta za pristojna ubrzanja, nikakva potrošnja ulje, a ono što je i meni najbitnije: NIKAKVA POTROŠNJA GORIVA !!!!
Naime Beverly 250ie troši 3.46 lit/100km što je I ispod tvorničkih mjerenja. Mjereno je sa gorivom Euro super 95 iz Tifona. Oblik vožnje je umjeren jer ja ne volim bezpotrebno okretati ručicu snage jer I nije potrebno. Ako se želimo zabavljati povuči će I preko 4 lit., ali onda se već vozimo brže I ubrzavamo brže.
Agregat Quasar 250 je stvarno izvrstan, ali još mora dokazati koliko će biti dugotrajan uz bezprijkorno održavanje.
Napravljeni su I prvi zahvati na beverlyu kao što je ugrađivanje dvosmjernog alarma protiv otuđenja skutera. Naime, dvosmjerni vam javlja da li netko dira motor ili ga pokušava otuđiti.Ako se alarm aktivira biper vam jevlja da se alarm aktivirao. Ja sam svoj alarm ugradio tako da je osjetljiv na pokret, vibracije, aktivaciju I pomoću orginalnog kodiranog ključa ,ako je alarm u ARM modu. S time sam dobio to da se motor blokira I nije moguće paljenje I deblokada bez stručne pomoći I bez isključivanja alarma.
Ima još sitnica I još neki sensori su u naruđbi, ali pisati ću još o tome.
Pokazalo se kao jako dobra zaštita od krađe. Naravno da lanac nije na odmet.
Alarm je kupljen od firme Hanna d.o.o. pa se raspitajte ili mi pošaljite poruku da vam pomognem ako treba.
Ugrađen je K35 kofer Kappa od 35 litara na zadjni nosač koji odgovara beverlyu kao da je namjenjen za njega. Kofer je više nego dovoljan za njega I ne nagrđuje sam motor. Cijena je puno manja od orginala I meni je ljepši.
Sada isčekujem da mi stignu djelovi pod garancijom I da napravim prvi servis na 1000 km pa da nastavim dalje . U postupku je rađenje osvjetljenja zadnjeg na koferu radi bolje uočiljivosti pri vožnji po noći. Slijedeći puta idu i slike.
Pozdrav svima

Lukas

 

Comments  

 
0 #1 Motocikli .:: Hrvatski Moto Portal ::.Brad 2014-12-11 18:10
Useful info. Lucky me I discovered your site by chance,
and I'm shocked why this coincidence did not came about earlier!
I bookmarked it.

Feel free to visit my web-site - tienda erótica para mujeres: http://www.lolatoys.com
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedeća »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlaštenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i članci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiću

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaća mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi