Beverly 250ie rewiev by Lukas
Lukas   
Image
Evo dragi moji konano je stigao taj dan. Kupljen ja beverly 250ie. Moram priznati da su si talijani dali malo truda u proizvodnji ovog motocikla, ali odmah su zabiljeeni i nedostatci koji su ve prijavljeni za mjenjanje u garantnom roku.Vidi se da u Hrvatsku distributeri dopremaju skutere s malim grekama ili nedostatcima. Pomislio sam da je tu stvar samo kod loijih marki , ali sam se uvjerio da se takvi problemi javljaju i renomiranih marki kao to je Piaggio


Nemamo ba puno kilometara tako da ne mogu ba previe pisati o iskustvu, ali opis realnosti e biti dovoljan.Registracija novog Beverlya kota sa svime (50% osiguranje) 1150 kn

S obzirom da sam prije bio vlasnik skutera malih kotaa, primjeti se velika razlika jer se beverly kotrlja na 16-ticama tako da se neravnine i rupe na cesti ne osjete toliko, ovjes je vrst i mekan, ali se na krivinama ponaa odlino.
S obzirom da su poeli 2006. godine ugraivati Quasar motore sa direktnim ubrizgavanjem na Beverly-a, moe se rei da je razlika izmeu klasinog karburatora i injektora samo u mirnijem radu, boljem izraenom momentu motora i zadovoljavanju ekoloke Euro3 norme. (Meni su u prometnoj napisali EURO4 normu, ali po papirima koje sam dobio za motor pie Euro3).
Koliko mogu vidjeti, ba neke koristi kod eksploatacije i nema od toga, a da ne govorim o financijskoj koristi kod registracije ili slino.
Motor je tih pri radu, jednolian u leru, brzo reagira na otarzanje ruice snage motora i vrli je miran za jednocilindrini agregat. Mirnoi rada najvie moemo zahvaliti kontra vratilu koje je ugraeno u agregat i dobroj izbalanisranosti klipa i radilice.
Za normalno kretanje nije potrebno davati previe snage jer spojka poinje rano hvatati i nema puno proklizavanja iste. Naravno da to ovisi o nainu na koji elimo kretati, ali ubrzanje nije na odmet.
Nisam mjerio za koliko ubrzava do 100km/h. Moemo rei da pri kretanju u prometu morate imati minimalno auto 2.0 150ks da bi ste bili u klasi sa Beverlyem. To je za skuter izvanredan rezultat.
Agregat ima snagu od 22 ks/8500 rpm i 20.2/6500 Nm okretnog momenta to bi smo preveli na zadnji kota te bi smo doli do vrijednosti snage na zadnjem kotau od 19,8 ks pri 8500 rpm i 17,8Nm pri 7200 rpm.
Moemo rai da je skuter za gradske i izvan gradske uvjete najbolji izbor. S obzirom da svaki dan putujem s njim po 50 km.
Maksimalna brzina nije mjerena jer se jo razraujemo, ali probali smo do 110 km/h mojom zabunom jer nisam skuio da je ve na toj brzini, ali stvarno motorek ide.
Malo me smeta to nema rpm indikator tako da neznam na koliko se agregat vrti i nema odo metar i to ni analogni ni digitalni, to me jako razoaralo. Pa to sam imao na kinezu i nisam ni gledao dok sam kupovao beva jer sam smatrao da se to podrazumjeva. Ali vidim da ne. Sada ne mogu mjeriti potronju bez zapisivanja kilometara, .......ne vjerujem.
Mjesta pod sjeditem nema ni za veu jet kacigu tako da je kofer prijeko potreban i to min 29 lit.
Kvaliteta izrade esencijalnih djelova je na visini i sve je pristupano tako da za nekakav servis nije potrebno rastaviti pola skutera.
Osvjetljenje po noi je izvanredno i kratko i dugo svjetlo, vidljivost je odlina samo opet problem, NEMA PREKIDAA ZA SVJETLO!!!!!!
to to znai, pa znai da ako vam je akulmulator u banani da u trenutku paljenja motora imate upaljeno svjetlo od 55W, pozicije od 4x5W i stop svjetlo koje morate stisnuti da bi ste mogli pokretnuti motor to je 20W i male lampice za osvjetljenje instrument ploe i tablice reg. i to smo odmah na cca 110W
+ struja za elektroniku motora i injektora. To sve prije startanja i pri ukljuivanju startera jo barem 400w. Znai ako je akumulator slab neete moi startati motor jer e biti oslabljen sa onih 110W pri okretu kljua. Treba postaviti prekida svjetala, a negdje sam ve itao da su se alili i ugraivali prekidae svjetla ba zbog toga.
Shvatio sam da svaki skuter na tritu ima po neto , ali niti jedan nema sve, ali ba sve.
Vidjet e mo kako e se dokazati beverly jer ja ne piem jer me netko plaa, ja piem jer ja sam plaam!!
Pozdrav svima i dobro doli su komentari

 

Comments  

 
0 #1 . , , .AdminlKer 2018-02-15 15:16
. , , .
https://loveawake.ru/znakomstva/moskva - . , , .!
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

OKTANSKA VRIJEDNOST GORIVA

Medjutim, da li e nam ona brojka 92, 95, 98, 100 rei koje je gorivo jae ili slabije po kalorinoj vrijednosti?? Da li je gorivo sa  98 oktana jae od goriva sa 95 oktana?? Nije to u potpunosti tako. Oktanska vrijednost goriva nam ne govori koliko je odreeno gorvo jako ili slabo. Govori nam koliko je otporno na detonaciju.                           

 

 

Novi Moto Oglasi