Accommodation In Murter Croatia
PRIA O HARLEY – DAVIDSONU
Toldi   
Sadraj
PRIA O HARLEY – DAVIDSONU
Stranica 2
Image
Pria o Harley – Davidsonu poinje zapravo godine 1901. idejom da se otklone naporne strane vonje biciklom. Godina 1903. snano je obiljeila putniki prijevoz. Henry Ford pojavio se sa svojim Modelom T, a braa Wright bili su prvi kojima je uspjelo odletjeti do nekog drugog mjesta. U to vrijeme dva su se entuzijasta, 21-godinji Wiliam S. Harley i njegov prijatelj iz djetinjstva Arthur Davidson odluili svoje konstrukcijske skice provesti u stvarnost.

 Jedan tehniki crta njemakog podrijetla, koji je imao ogromno znanje o prvim europskim motorkotaima, sluajno je radio u istoj tvornici u Milwaukeeju u kojoj je  i Harley radio kao tehniki crta, a Davidson izraivao kalupe.


Na temelju solidnog znanja njemakog crtaa konstrukcija, kombiniranog s Harleyevim prijanjim iskustvima kao crtaa bicikala i Davidsonovim iskustvima u izradi kalupa, na veer i vikendima izraivali su motorkotae u jednom podrumu pretvorenom u radionicu.

Iako su financijska sredstva bila ograniena a materijali jako daleko od onoga to bi se moglo oznaiti savrenim, ideja se toliko razraivala sve dok nije doao trenutak kada se ukazala potreba za monterom. Arthurov brat Walter sluajno je bio vrlo kompetentan monter, te kako je i pored toga morao u Milwaukee na neku svadbu, Bill i Arthur Davidson pozvali su ga da isproba njihov novi motorkota. Preutjeli su mu meutim da taj motokota treba jo sastaviti, pa se Walter pri dolasku naao pred motorom i puno dijelova. Nakon jedne zacijelo ne previe sigurne vonje njegov se ivot potpuno promijenio. Kao strojovoa u nekom eljeznikom poduzeu vjerojatno je vie od bilo koga znao cijeniti uske tolerancije De Dionmotora, a poto je dijelio oduevljenje sa svojim prijateljima, Walter je neko vrijeme ostao u Milwaukeeju.
Image
Nedugo nakon toga grupi se pridruio i William Davidson. Bio je zaposlen kao alatniar i predradnik na eljenici u Milwaukeeju. Kao strunjak se velikim iskustvom danonono je radio sa svojom braom i Billom Harleyem na ostvarenju njihove zamisli o idealnom pmotorkotau. Kada bi naletjeli na tee probleme, pomogao im je njemaki konstruktor. Jedan prijatelj prepustio im je radionicu, tokorski stroj i builicu kako bi mogli izraivati svoj prvi Harley-Davidson. Rezervni dijelovi izraivali su od raspoloivih materijala i uz pomo amerikog istraivakog duha. ak je i prvi rasplinja bicikl bio je opremljen jednocilindrinim motorom od 3 konjske snage koji je preko remena pokretao stranji kota. Taj je primjerak meutim na usponima i dalje bio upuen na snagu ljuskih miia. Konstruktorima je ubrzo postalo jasno da je normalni okvir bicikla prelagan za motorizirani transport jer je namjera Harleya i Davidsona upravo i bila da se pri vonji vie ne koristi snaga nogu. Bilo je dakle krajnje vrijeme da se jo jednom sjedne za crtai stol. Kod drugog motorkotaa zamanjak je ve bio dvostruko vei, a Ole Evinrude razvio je poboljani rasplinja, dok je okvir novim oblikom bio bolje prilagoen poveanoj snazi Tek tada su Bill Harley i braa Davidson uspjeli ostvariti svoju ideju. Bilo je to godine 1903.
Image

Prostorija koju im je njihov prijatelj dao na raspolaganje ubrzo se pokazala malenom za izradu motorkotaa. Uz pomo oca Davidsona, koji je sluajno bio stolar i krovopokriva, izgraena je slavna upa iza kue. U trenutku kada se na vratima pojavilo ime „Harley-Davidson Motor Co.“ legenda je bila roena, a zato to je Bill Harley napravio skicu za prvi motorkota, braa Davidson su se jednoglasno sloila da njegovo ime bude na prvom mjestu u imenu tvrtke. Godine 1903. Harley – Davidson Motor Company proizvela je tri jednocilindrina motora od 350 cm3. Sva tri bila su prodana i plaena unaprijed. Prvi Harley – Davidsoni imali su nadimak „Silent Grey Fellow“. Boja tvrtke bila je siva, a osim toga prevladavalo je uvjerenje da je vonja motorkotaem oputajua zabava s partnerom na osamljenim putovima. Do 1913. neki vlasnici Harley – Davidson preli su 100000 milja bez ikakvih kvarova. Pouzdanost je od poetka pripadala temeljnim odrednicama tvrtke.
Image

Godine 1904. upa se dvostruko poveala. Sljedee godine proizvedeno je osam primjeraka, upa se jo jednom poveala te je namjeten jedan radnik. Prva slubena glavna zgrada u Milwaukeeju dovrena je 1906; u proizvodnji je zaposleno jo pet radnika zbog poveane potranje, dok je sama proizvodnja narasla na 50 motorkotaa. Bill Harley, Arthur, Walter i William Davidson u meuvremenu su napustili svoje stalno radno mjesto i usmjerili svu svoju energiju u poduzee koje je 1907. slubeno registrirano. Walter Davidson je postao direktorom, William tehniki efom, Arthur je preuzeo mjesto tajnika i glavnog prodavaa, a budui menader tvornice je bio William Davidson.


Jednocilindrini motor se poveanje provrta poveao na 500 cm3 i imao je etiri konjske snage. I proizvodnja se poveala. Harley – Davidson je sada proizvodio 150 motorkotaa, a tvrtka je predstavila i revolucionaran izum – prednju vilicu s oprugom. Ta je prednja vilica spadala u osnovu opremu svih modela do 1949. Iako je jednocilindrini motor Harley – Davidsona iz godine 1908., s maksimalnom brzinom od otprilike 75 km/h, kod vlasnika bio vrlo omiljen, Bill Harley (koji je u meuvrmenu postao diplomirani inenjer na Sveuilitu u Wisconsinu), bio je u potrazi za dodatnom snagom. Umjesto da promijeni toliko uspjeni jednocilindrini motor iz Silent Grey Fellow-a, Bill Harley se odluio da dodatnu snagu ostvari ugradnjom jo jednog cilindra iza prvog cilindra. Da bi izdralo poveanu snagu, kuite motora moralo je biti pojaano. Ova V – konstrukcija postala je simbolom Harley – Davidson motorkotaa.
Image

Iako je motorkota predvien kao prijevozno sredstvo, zbog izgleda tog vozila zanjimanje za motorizmom nije se dalo zaustaviti. Jo dok je razvoj motorkotaa bio u povojima, mnogi su vozai sa sportskim ambicijama htjeli u okviru raznih natjecanja testirati brzinu, pouzdanost, izdrljivost i sline karakteristike motora. Do 1908. godine Harley – Davidson slubeno se drao podalje od svih utrka, iako su se neki Harley – Davidsoni mogli vidjeti u rukama privatnih vozaa na raznim utrkama. 1908. godine Federation of American Motorists (FAM), koja je utemeljena 1903. godine, najavila je dogaaj od nacionalne vanosti u motorizmu. Ta utrka, krae nazvana „test izdrljivosti“, trebala je trajati dva dana i ii od New Yorka do Brooklyna, gdje je nakon 350 km duge krune staze cilj bio Long Island.

Budui da su pobjede drugih proizvoaa u utrkama dobile puno prostora u strunom tisku, Walter Davidson je u svojstvu direktora tvrtke odluio da vie ne moe ignorirati natjecanja. Imajui pred oima veliki publicitet, odluio je da sam sudjeluje na natjecanju, i to s Harley – Davidsonovim osnovnim modelom. Vie od 60 vozaa na vie od 20 modela razliitih tvrtki startalo je 29. srpnja 1908. na testu izdrljivosti. Potkraj prvog dana utrke broj se natjecatelja na ulicama oteenim tragovima koija ve prepolovio, dok je Walter na veer sa svojim strojem jo u dobroj formi orao cestama. Sljedeeg dana prijavio se za krunu stazu Long Islanda kako bi s preostalim natjecateljima uspjeno zavrio test. Kod zbrajanja bodova pokazalo se kako je Walter postigao gotovo savren rezultat od 1000 bodova. U strunom tisku diglo se puno praine oko te pobjede, zahvaljujui kojoj su prodavai biljeili porast prometa.

Godine 1912. Bill Harley predstavio je prvo komercijalno uspjeno kvailo za motorkotae, glavinu straenjeg kotaa sa slobodnim hodom. Jo jedna novost te godine bilo je u okvir integrirano sjedalo sa spiralnim oprugama. Tako su se iz godine u godinu sve bre nizala poboljanja, kao npr. 1913. godine lanac i mjenja. Godinu dana nakon toga slijedio je Kickstarter, godina 1915. obiljeena je trobrzinskim mjenjaem i elektrinim svjetlom. 1916. godine Harley – Davidson – Company izdala je prvi pravi asopis o motorkotaima, „Enthousiast“. asopis je trebao informirati brojnu zajednicu oboavatelja Harley Davidsona u starom i novom svijetlu o svim novostima u poduzeu u predveerje Prvog svjetskog rata. Indian Motorcycle Company najvei konkurent Harley Davidsonu, bila je prisiljena svoju cjelokupnu proizvodnju prodati vojsci, to je dovelo do toga da Indian nestane s trita motorkotaa za vrijeme Prvog svjetskog rata. Harley Davidson je takoer dio svoje proizvodnju prodavao vojsci, ali zbog dobrih odnosa Williama Harleya s Pentagonom privatne osobe su i dalje mogle kupovati motorkotae te tvrtke.

Nakon rata Indian se na tritu nije vie mogla etabilirati, dok je Harley Davidson postala najpoznatija tvrtka u brani motorkotaa. Maslinasto – zelena boja zamijenjena je sivom bojom Harley Davidsona, a zbog visoke potranje vojske za V – Twin motorima poduzee je odluio obustaviti proizvodnju jednocilindrinih modela, osim jedne komercijalne izvedbe. Twin se tada mogao dobiti kao F model (magnetno paljenje) ili J model (elektronsko paljenje). Jedan od rijetkih Harleyevih novih revolucionarnih modela bio je Sport sa 600 cm3 motorom, iji su cilindri ugraeni uzduno prema okviru motorkotaa. Godine 1919. pojavio se prvi Harley Davidson s akumulatorskim paljenjem, na koje je u ono vrijeme bila zavidna i automobilska industrija.

U dvadesteim godinama Harley Davidson motorkotai dalje su poboljavani. U zadnjoj treini dvadesetih godina tvrtka je na tritu ponudila svoj prvi 1200 cm3, V Twin motorkota, koji je znaio poetak jedne legende. Ta nova 1200-tka najavila je Harleyjev napredak divljih 20-tih godina. Iz nje je izveden 1000 cm3 motor s kraticom J. Kao sustav podmazivanja kod motorkotaa 1925. godine probilo se utiskivanje masti kroz 12 rupica za podmazivanje. Iste godine predstavljen je i lijevani okvir. Teardrop spremnik za gorivo prvi put se pojavio 1926. godine na jednom novom 300 cm3 BA modelu. Dvije godine kasnije Harley Davidson je kao prvi proizvoa ugraivao prednje konice na jednom konvencionalnom motorkotau. Tu su novost u ono vrijeme vozai motorkotaa primili vrlo skeptino. WL 1200 cm3 Twin s ventilom sa strane i sa svojom Big Twin Power, kombiniranom s elastinou jednog jednocilindrinog motora, obeavao je 1919. velik uspjeh. Raspolagao je sa 16 konjskih snaga koje su mu omoguavale postizanje najvee brzine od otprilike 110 km/h.
Image 

Comments  

 
0 #335 cialis 5mg generic prices buyc.ialisonli.neTyroneDen 2018-09-23 04:00
buy cialis cialis 5 mg price walmart cialissv.com
cialis generic 60 mg http://cialissv.com/
cialis dosage http://cialissv.com/
buy cialis online cheap
cialis professional online canadian pharmacycialis 5 mg tratamiento diariosubaction showcomments cialis start from olderalternativ e cialis softcialis reviescelebrex interaction with avodart cialisviagra cialis soft ukcialis den haagcialis retin-a alesse
http://organization-development-directory.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialissv.com
Quote | Report to administrator
 
 
0 #334 viagra costco b.u.y.ci.a.liso.nlin.e.TyroneDen 2018-09-06 16:01
levitra prices levitra prices in mexico buylevitraa.com
vardenafil price http://buylevitraa.com/
vardenafil price http://buylevitraa.com/
levitra vs viagra levitra generic buy levitralevitra 20 mg pricegeneric levitra 40mglevitra prices in usa pharmacylevitra 10 mg prezzovardenafi l hcl 20mg tablevitra prices at walmartlevitra bayer 20mg meilleur prixlevitra vs viagra effectivenessle vitra vs viagra vs cialisvardenafi l hcllevitra generic namelevitra onlinevardenafi l pricevardenafil genericlevitra prices
http://flipflopstoformal.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://buylevitraa.com/
Quote | Report to administrator
 
 
0 #333 viagra pills for sale buy.c.ia.liso.n.l.i.n.e.TyroneDen 2018-09-06 12:07
levitra online levitra 10 mg prezzo buylevitraa.com
generic levitra 20mg http://buylevitraa.com/
levitra vs viagra vs cialis http://buylevitraa.com/
vardenafil generic levitra 20 mg buy leviton insteadlevitra vs viagra comparisonvarde nafil hcl 20mg tabbuy levitonlevitra genericvardenaf il hcl 20mglevitra generic 60 mglevitra vs viagra ingredientsvard enafil genericlevitra 20 mg cost walmartbuy leviton instedgeneric levitra 2018prices for levitra 20 mglevitra rezeptfrei deutschlandlevi tra vs viagralevitra 20 mg dosagegeneric levitra vardenafillevit ra vs viagra costlevitra generic available
http://spectrumlogin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://buylevitraa.com/
Quote | Report to administrator
 
 
0 #332 levitra generic b.uy.c.i.ali.so.n.lin.eTyroneDen 2018-09-06 07:40
buy levitra online levitra prices at walmart buylevitraa.com
levitra 20 mg generic http://buylevitraa.com/
vardenafil hcl 20mg http://buylevitraa.com/
levitra 20 mg directions levitra rezeptfrei deutschland levitra genericlevitra 20 mg genericgeneric levitra 20mgvardenafil hcl 20mg tablevitra prices in usa pharmacylevitra generic namevardenafil hclvardenafil genericlevitra camvardenafille vitra vs viagra vs cialislevitra bayer 20mg meilleur prixlevitra kopen zonder receptbuy levitra online
http://directionsevents.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://buylevitraa.com/
Quote | Report to administrator
 
 
0 #331 viagra without a doctor prescription b.u.yci.alis.o.nli.neTyroneDen 2018-09-05 19:34
buy 10 mg levitra vardenafil price buylevitraa.com
buy levitating cup http://buylevitraa.com/
levitra vs viagra http://buylevitraa.com/
levitra bayer 20mg meilleur prix buy levitating cup vardenafilvarde nafil pricelevitra 20 mg cost walmartlevitrag eneric levitra 40mglevitra onlinegeneric levitra 20mglevitra prices at cvsbuy leviton insteadlevitra 20 mg directionslevit ra vs viagra vs cialisbuy levitra onlinelevitra prices at walmart
http://hoylecpa.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://buylevitraa.com/
Quote | Report to administrator
 
 
0 #330 RogerSal 2018-09-05 07:54
mf3200
mp3 320 fb2 Tp link wr340gd
http://tafmusi.7m.pl/news/379-skachat-melodii-iz-stalkera.html
Quote | Report to administrator
 
 
0 #329 RogerSal 2018-09-05 06:01
fb2 ep 22
ico
http://ortiban.7m.pl/posts/618-mitropolit-nikolai-jarushevich-knigi-skachat.html
Quote | Report to administrator
 
 
0 #328 RogerSal 2018-09-05 02:53
mp3 pdf
mp3
http://monnatu.7m.pl/articles/49-mody-gta-v-skachat.html
Quote | Report to administrator
 
 
0 #327 the elder scrolls 5 skyrimRogerSal 2018-09-04 16:09

itunes store fb2
http://coresu.7m.pl/news/66-sbornik-okean-elzy-skachat-besplatno-mp3.html
Quote | Report to administrator
 
 
0 #326 fb2RogerSal 2018-09-04 01:12
mp3 panasonic sdr 550 sigerous mod
3 gp fb2
http://heisweatral.7m.pl/articles/121-instrukcii-k-televizoru-hitachi.html
Quote | Report to administrator
 
 
0 #325 viagra on line with prec b.uy.c.ia.l.ison.li.ne.TyroneDen 2018-09-03 16:28
where to buy cialis online canada cialis cialisvi.com
tadalafil 10 mg tablets http://cialisvi.com/
cialis 20 mg best price india http://cialisvi.com/
cialis and chest paingeneric cialis pills comcheep daily cialiscialis and lopressorlook here cialis order on lineis cialis safe for womencialis prices at the pharmacycialis profesionalcial is sveigecialis et insomniwhat is the difference viagra cialiscelebrex interaction with avodart cialiscialis soft doseagecialis da 5 mg controindicazio nicialis 5mg 10mg 20mgcialis prijs apotheek
Quote | Report to administrator
 
 
0 #324 buy cialis germany bu.ycia.liso.nlin.e.TyroneDen 2018-09-03 14:52
buy cialis online safely purchase tadalafil cialisees.com
tadalafil 5mg tab http://cialisees.com/
cialis tadalafil 40mg http://cialisees.com/
keywords cialiscomprar cialis onlineviagra-cialis.netcialis multiple orgasmsubaction showcomments cialis start from postedbrand cialis genericcialis vs viagra vs levitrageneric cialis online pharmacy reviewcialis why seperate tubscialis hollandcialis 10 mg quanto costa in farmaciacialis 20 mg contraindicacio nes
Quote | Report to administrator
 
 
0 #323 cialis comanda b.u.yci.a.li.s.o.n.lineTyroneDen 2018-09-03 12:15
cialis generico de cialis eddrugsgeneric.com
tadalafil 5mg generic http://eddrugsgeneric.com/
cialis tablets for sale http://eddrugsgeneric.com/
best cialis online canadian pharmacydoes cialis come in genericcialis vergleich viagrapurchase cialis in chinawhich works better levitra cialis or viagracialis avoid headachecialis valtrex alessecialis dosage online cialis dosagebuy authentic viagra cialis levitra online ? prescription medications accessrx.comcialis trial offercrushing cialis tablets
Quote | Report to administrator
 
 
0 #322 generic cialis uk buycial.is.onli.n.eTyroneDen 2018-09-03 03:00
buy cialis usa tadalafil dosage cialissy.com
cialis dosage http://cialissy.com/
tadalafil 20mg http://cialissy.com/
cialis and nose bleedstaladafil cialistricare daily cialiscialis the sex pillgenerique du cialis 20 mghow often cialiscialis 5 mg 28 tablet cenahow to decide viagra vs cialiscialis 5 mg nebenwirkungenc lick here take cialiscialis en kamagra tegelijkcialis free giftlisinopril and cialis interactioncial is vs viagara
Quote | Report to administrator
 
 
0 #321 viagra cost walmart b.u.yc.i.alison.li.n.eTyroneDen 2018-09-02 22:26
canadian pharmacy no prescription cialis buy cialis kawanboni.com
cialis purchase online without prescription http://kawanboni.com/
cialis price walmart http://kawanboni.com/
side effects of cialiscialis viagra levitra trusted pharmacy catalogcialis nlinedifference in viagra and cialisviagra and cialis pricescialis tadalafil canadageneric cialis from india buyingcialis ususal dosagelow cost cialis 20mgcialis 20mg rezeptfrei bestellencialis pills emailhow to get cialiscialis online discoun
Quote | Report to administrator
 
 
0 #320 cialis 5mg coupon lilly b.uy.ci.ali.son.l.i.n.eTyroneDen 2018-09-02 12:33
how to get cialis without a prescription generic cialis 20mg cialissy.com
tadalafil 20 mg best price http://cialissy.com/
how to get cialis online http://cialissy.com/
viagra cialis levitra kamagra ukpicture of cialisusa cialiscialis patent expiration datecialis retin-a alessecialis rezeptfrei in der schweizcialis kopen in utrechtdiscrete cialisfastest delivery purchasing cialis onlinehow to take cialis pillsviagra and cialis same daycompare cialis levitra e viagrabuy viagra levitra and cialisbest natural cialiscialis and memoryogoplex and cialismarijuana and cialiscialis in patients with chfavoid counterfeit cialis soft
Quote | Report to administrator
 
 
0 #319 tadalafil side effects bu.yc.i.al.iso.n.l.in.eTyroneDen 2018-09-02 08:02
buy cialis online best price cialis tadalafil 100mg cialissi.com
tadalafil 20 mg troche http://cialissi.com/
best price for cialis 20 mg at walgreens http://cialissi.com/
cialis e melhor que viagrabrand viagra cialistook 2 cialisorder cialis from an online pharmacycialis affiliate programcialis afvallendonde comprar viagra cialisfree free cialis softtabs onlinecialis flussigwhen is cialis most effectivewhat is the difference viagra cialisalcohol cialis viagraviagra dosage vs cialisviagra or cialis kaufencialis zealandcialis songcialis en gang om dagencialis viagra or levitra bestavapro and cialiscompare cialis levitra e viagra
Quote | Report to administrator
 
 
0 #318 viagra without a doctor prescription usa b.uyc.ialis.online.TyroneDen 2018-09-02 06:28
buy cialis online generic for cialis in the usa cialisonla.com
tadalafil 10 mg dosage http://cialisonla.com/
cialis pills http://cialisonla.com/
to enhance effects of cialisby cialis march postedwhat if cialis or viagra doesnt workcialis 20 mg how long does it take to workcialis bphaffect of cialis on womencialis online nederlandinform ation on cialis for erectile disfuntiongener ic cialis soft pharmacy reviewcialis or viagra which is bestwo kann ich cialis generika sicher kaufengenerc cialis discountcialis questionscialis kaufen generikacialis powderbuy cialis online buy cialis onlinelegal status of cialis in australia
Quote | Report to administrator
 
 
0 #317 cialis tablets generic 60mg b.uyc.iali.sonli.neTyroneDen 2018-09-02 03:52
buy cialis uk cialis pills price cialisonla.com
tadalafil 20mg http://cialisonla.com/
generic for cialis 20mg http://cialisonla.com/
cheap generic cialis 180 pillsacheter cialis sur internet francecialis belgienatural cialis soft alternativescia lis once a day prezzo farmaciasales generic cialis 10 mgcialis soft buy fedexefficacy viagra vs cialislily icos cialiscialis in de apotheekkeyword cialiswat is generische cialiscialis 5mg herstellerciali s uscialis viagra levitra qual o melhordifferenc e entre viagra cialis et levitra
Quote | Report to administrator
 
 
0 #316 generic viagra cost b.uyc.i.a.l.i.son.l.i.neTyroneDen 2018-09-01 18:52
buy cheap cialis coupon cialis 5mg tablets cialisb.com
cialis from usa pharmacy http://cialisb.com/
tadalafil generic 20mg http://cialisb.com/
cialis by internethow often can you take cialisque es mejor el cialis o el viagraliaison sp cialis ecialis sideaffectserva ringen met cialis once a daykamagra cialiscialis rezeptfrei in holland kaufencialis 5 mg precio mexico100mg viagra or 20 mg cialis
Quote | Report to administrator
 
 
0 #315 tadalafil tablets 20 mg dosage b.u.y.c.ia.l.is.o.n.l.in.e.TyroneDen 2018-09-01 14:11
cialisonl.com cialis 5 mg tab
cialis 5 mg side effects http://cialisonl.com/
buy cialis germany http://cialisonl.com/
Quote | Report to administrator
 
 
0 #314 buy viagrow pro bu.y.c.ia.l.i.s.o.n.l.in.eCoreyNip 2018-08-31 11:07
canadianpharmac ytousa.com canada pharmacies
drugstore online http://canadianpharmac ytousa.com/
canadian prescriptions online serc 24 mg http://canadianpharmac ytousa.com/#generic-for-viagra
canada rxare canadian online pharmacies safepharmacy canada reviewsdrugstor e online shopping reviewscanadian rxtrust pharmacy canadanorth west pharmacy canadasafe canadian online pharmaciescanad ian prescription drugstoreonline pharmacy canadacanadian online pharmaciescanad ian pharmacy viagracanadian rx world pharmacycanadia n rxlistcanadian drug
Quote | Report to administrator
 
 
0 #313 trust pharmacy of canada b.uy.c.ial.is.onli.ne.CoreyNip 2018-08-31 08:07
canadianpharmac ytousa.com order canadian prescriptions online
canada online pharmacies reviews http://canadianpharmac ytousa.com/
pharmacy canada online prescriptions http://canadianpharmac ytousa.com/#discount-viagra
drugstore online indiadrugstore online canadaonline pharmacy canadacanada viagraonline pharmacies mexicodrugstore online reviewsbuy viagra usacanada drugsviagra canadiensecanad ian drugcanadian pharmacy medsprescriptio n drugs without prior prescriptionpha rmacycanada online pharmacies reviews
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi