IZH
StreetIllegal   
Sadraj
IZH
Stranica 2
Stranica 3
Stranica 4
Stranica 5
Stranica 6
Stranica 7
Motocikli za rusku tajnu slubu
Image

IZH je tvornica oruja, motocikala i automobila iz Rusije. Najpoznatija je po 'kalanjikovu', ali nije mi namjera ovdje pisati o oruju nego o motociklima. IZH je bila jedna od najvei tvornica motocikala u Rusiji, neki kau ak vea i od Urala do raspada USSR-a. Rusi su svojevremeno bili drugi na svijetu po proizvodnji motocikala odmah iz Japana do '90-ih godina prolog stoljea. Do '90-ih godina napravili skoro 11.000.000 motocikala, no bez obzira na veliku proizvodnju i brojke malo tko je uo za ruske motocikle i oni su na zapadu bili i ostali potpuna nepoznanica. Zato je tome tako teko je rei, no najvjerovatnije je tome razlog razliito politiko stajalite Istoka i Zapada.

Poetak
Proizvodnja IZH motocikala poinje 1927. godine kada je inenjer P.V. Mozharov dizajnirao IZH-1
Image
Image
Image

Bio je to veliki motocikl sa V-twin motorom, imao je 1200ccm, trostupanjski mjenja i 23 konjske snage. Ovaj motocikl kao i IZH-4 (jednocilindarski model) bili su samo testni primjerci i napravljeno je svega nekoliko ovakvih motocikala. Svi ovi motocikli napravljeni su u periodu od 1927. do 1929. godine.
Image

Prvi motocikl koji su napravili u serijskoj proizvodnji bio je "NATI-A 750", 750 ccm motocikl, V-twin motora, a bio je to kopija Indijana i Harley Davidsona. Slika ispod pokazuje taj motocikl i inenjera P.V. Mozharova koji je bio glavni inenjer zaduen za razvoj IZH-ovih motocikala.
Image

Svi pokuaji da naprave motocikl velikog obujma propadaju i IZH se odluuje na proizvodnju motocikala malog obujma. U '30-im predstavljaju L-300, svoj prvi motocikl malog obujma koji je napravljen u velikoj seriji.
Image

Nije to bio 'ist' ruski proizvod nego je to bila kopija njemakog DKW "E-300" motocikla iz 1929. godine, sa dvotaktnim motorom jaine 7 ks, koji je mogao potegnuti do 80km/h. Tim motociklom sveano je otvorena masovna proizvodnja IZH motocikala, koji su bili inspirani njemakim DKW i Adler-ovim motociklima. Na sljedeoj slici je IZH-8.
Image 

Comments  

 
0 #2 Como poner letras en negitas con mi blackberryScotthom 2017-01-22 07:53
http://overpraised.xyz Norsk Kasino online
Quote | Report to administrator
 
 
0 #1 Cheapest Software To Buy Earn your degree or certificate online at DeSales Universityautosketch free 2017-01-09 21:18
Computer Cheap Software With cheap price Adobe Premiere Pro CS6
Save Money & Grow Your Business QuickBooks Enterprise- Free Trial
Quote | Report to administrator
 

Add comment


Security code
Refresh

« Prethodna   Sljedea »
Da li ste zadovoljni uslugom ovlatenih servisa?
 

Izdvojene obavijesti i lanci

Moto Susreti

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S

9. moto susret MK CRAZY WOLF'S 14. 15. i 16. kolovoza 2009. godine u Gospiu

Ako imate kakvo pitanje, javite se meni na PP ili na br mobitela

098/245-910
MARTINA

 

Izdvojeni tekstovi

Reinkarnacija legende Norton

Bogati britanski biznismen postao je novi vlasnik Nortona, a glavna zadaa mu je što prije vratiti staru slavu legendarnoj tvornici motocikala...

više

 

Novi Moto Oglasi